Messi objasnio legendarnu scenu: Zašto je tako gestikulirao Van Gaalu?

Imao je dobar razlog

Messi objasnio legendarnu scenu: Zašto je tako gestikulirao Van Gaalu?

E. Ganibegović

Prije nešto više od mjesec dana završeno je Svjetsko prvenstvo u Kataru. Osvojila ga je Argentina na krilima Lionela Messija koji je kreator legendarne scene iz četvrtfinala takmičenja.

Utakmica Argentine i Nizozemske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva otišla je na penale, gdje su Gaučosi bili uspješniji i prošli u polufinale.

Mnogo tenzija je bilo u završnici utakmice, ali i nakon utakmice gdje je Messi prilikom davanja izjave izvrijeđao Weghorsta.

[twitter]https://twitter.com/ferdi_video/status/1617898578038640647?s=20&t=01KpbRI94Cufeuz5eG9f7A[/twitter]

U raspucavanju, kada je Lionel Messi pogodio, prilikom proslave pogotka okrenuo se prema klupi Nizozemske i stavio ruke na uši.

Prema  Corriere dello Sportu, Lionel Messi je rekao Louisu van Gaalu: "Sada prestaješ da pričaš?".

Oglasi

Razlog tome bilo je ono što je na press konferenciji dan prije utakmice kazao Louis van Gaal: 

"Kada Argentina izgubi loptu, ne napravi puno. Ne pomaže u odbrani i tako defanzivno ima igrača manje na terenu. To je naša šansa".

U intervjuu za Urbana Play, Lionel Messi je upitan upravo o ovoj situaciji, te je odlučio objasniti šta mu je bilo u glavi kada je to uradio. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[twitter]https://twitter.com/baireznews/status/1620181533503143941?s=20&t=2d_m9qCZDxMjoidntSIVLA[/twitter]

"Moje slavlje protiv Nizozemske? Bio je to prirodan gest. Neki saigrači su mi rekli šta je Van Gaal rekao prije utakmice. Ne sviđa mi se što sam ostavio tu sliku, ali tako je ispalo. Bilo je dosta nervoze", kazao je Messi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi