Utakmica je trajala, a Messi se samo okrenuo prema kamerama i poslao poruku o kojoj bruji svijet!
FOTO: EPA

Nije mu se dopalo ono što se dešava

Utakmica je trajala, a Messi se samo okrenuo prema kamerama i poslao poruku o kojoj bruji svijet!

Esmer Oštraković

Nevjerovatan preokret napravili su fudbaleri Inter Miamija u gostima protiv Montreala. Iako su nakon malo više od pola sata gubili sa 2:0, na kraju su uspjeli da ostvare pobjedu.

Nije utakmica baš najbolje krenula za ekipu u kojoj igra Lionel Messi jer su već u 22. minuti imali jedan gol zaostatka. Duke je matirao golmana gostiju za vodstvo Montreala.

Samo deset minuta kasnije novi šok za goste. Vilsaint je nakon asistencije kod prvog gola sada uzeo stvari u svoje ruke, te je postigao gol za vodstvo svog tima od 2:0.

Ipak, završnica prvog poluvremena u potpunosti je pripala igračima Inter Miamija koji su uspjeli doći do poravnanja.

Prvo je Rojas u 44. minuti pogodio za 2:1, a u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena gol za 2:2 postiga je Luis Suarez.

Oglasi

Preokret i pobjedu gostima na ovoj utakmici svojim golom nakon asistencije Rojasa donio je Cremaschi, a Messi na ovoj utakmici nije upisao ni gol, a ni asistenciju.

Pronašao je sjajni Argentinac način da se i nakon ove utakmice govori samo o njemu iako nije imao direktnog uticaja na rezultat.

Naime, u MLS-u je uvedeno pravilo da igrač koji dobije pomoć medicinskog tima mora izaći van terena čak dvije minute.

Upravo to se desilo Messiju koji je dvije minute morao biti van terena i gledati utakmicu, a to mu se očito nimalo nije dopalo, te je odlučio da reaguje.

Ljut i nekako tužan je bio Messi dok je stojao pored aut linije, a onda se u jednom trenutku odlučio okrenuti prema kamerama i poslati poruku o kojoj priča cijeli svijet.

"Sa ovakvim pravilima... Ne idemo nigdje", jasno je poručio Messi.

Očito je da će čelnici MLS-a morati dobro razmisliti da li je novo pravilo pomoć timovima ili im zapravo odmaže.

Top Komentari

SactownCali
Bruji svijet hehehehe 1% Amera gledalo utakmicu preko TV - a, a 40% gledali NBA PLAY OFF
2 0
Mel_Glupsonn
POLA 12 A NEMA CLANKA O ĐEKI VICINOJ KUJII .. ČAUŠE PIŠI ČLANAK MAKAR O AMRI ,FASOVAT CES OD EDINA STAROG DUBROVČANINA
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi