Zbog njegovog gola su plakali mnogi navijači Barcelone, a sada ih provocira novom tetovažom

Brazilac u centru pažnje

Zbog njegovog gola su plakali mnogi navijači Barcelone, a sada ih provocira novom tetovažom

Endin Čaušević

Navijači Barcelone su prethodnih 15 godina proslavili velike uspjehe i rezultate kluba, ali je bilo i onih utakmica koje ih i danas proganjaju.

To se posebno odnosi na polufinale iz 2012. godine kada je Barcelona igrala protiv Chelseaja. Katalonci su htjeli biti prvi klub koji je odbranio titulu prvaka Evrope i bili su na dobrom putu, ali onda ih je Chelsea šokirao u dvomeču.

U prvom susretu na Stamford Bridgeu Chelsea je slavio sa 1:0 iako je Barcelona propustila nekoliko nevjerovantih prilika na toj utakmici.

U revanšu se očekivalo da će bez problema da dođu do preokreta, ali na kraju se to nije desilo.

Sve je odlično počelo jer su domaći golovima Busquetsa i Inieste eskpresno došli do 2:0 i činilo se da sigurno idu ka finalu, no ono što se desilo do kraja utakmice posebno boli navijače Barcelone.

U prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Chelsea je smanjio na 2:1 kada je Ramires fantastično istrčao kontru i pogodio gol Barcelone i utišao Camp Nou.

Oglasi

Barcelona je u drugom dijelu svim silama napadala i pokušala da dođe do gola i plasmana dalje, ali sve je palo u vodu u 92. minuti nakon još jedne kontre i gola Fernanda Torresa za 2:2 i plasman Chelseaja u finale.

Chelsea je u finalu nakon penala uspio u Minhenu da pobijedi Bayern i po prvi put u svojoj historiji osvoji Ligu prvaka.

Ramires koji je tada igrao u odličnoj formi je ostao u lošem sjećanju svim navijačima Barcelone zbog tog gola na Camp Nou.

No, deset godina kasnije ponovo je odlučio da ih provocira jer je pokazao novu tetovažu. Riječ je o trenutku kada je lobovao Victora Valdesa za 1:2 i kada je utišao više od 100.000 navijača na stadionu Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Image

Ramires je početkom 2016. godine iznenadio sve odlaskom iz Chelseaja u Kinu i tada je u potpunosti nestao sa scene. Vratio se u Brazil prije tri godine i nastupao je za Palmeiras, ali je već dvije godine bez kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Kako mislite prvi klub koji bi odbranio titulu prvaka evrope? Niz klubova prije Barce je to uradilo.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti