Scaloni: Da znate kako je Messi igrao finale, još više biste ga voljeli

Bio povrijeđen

Scaloni: Da znate kako je Messi igrao finale, još više biste ga voljeli

E. Škorić

Selektor Argentine Lionel Scaloni potvrdio je kako je Lionel Messi igrao povrijeđen finale Copa Americe protiv Brazila.

Messi je u polufinalu protiv Kolumbije dobio jedan težak udarac, ali je i povrijeđen igrao i taj meč, koji su Gaučosi dobili na penale, ali i ovaj sinoćnji na Maracani, gdje je Argentina golom Di Marije došla od trofeja.

"Da znate način na koji je Messi igrao u Copa Americi, voljeli biste ga još više. Nikad ne možete bez igrača poput njega, čak i kad ima povredu, kako u ovoj, tako i u prethodnoj utakmici", rekao je Scaloni.

Messi je napokon došao do trofeja u dresu Argentine. Imao je ranije prilika, gubio je finala, ali nije odustajao.

"Na kraju nije bacio peškir i uspio je. Govorimo o najboljem nogometašu svih vremena i svi su znali koliko mu je bilo važno osvojiti naslov s reprezentacijom. Imamo odnos koji je drugačiji od (uobičajenog) odnosa trener-igrač. Bliži je. Pozdravljamo se, grlimo i bit ću mu vječno zahvalan i saigračima", dodao je selektor Argentine.

Fantastične vijesti za Messija stigle su prije finala Copa Americe

Lionel Messi je već deset dana slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Barcelonom.

Oglasi

Messi je s katalonskim klubom imao ugovor do kraja prošlog mjeseca i očekivalo se da će odmah nakon toga produžiti saradnju s Barcelonom, ali se to još uvijek nije desilo.

Iako je prošle godine htio da napusti klub Messi se predomislio i odlučio je da ostane u Barceloni nakon što je Joan Laporta ponovo izabran za novog predsjednika.

Mediji u Španiji su još prije nekoliko sedmica pisali da je Argentinac pristao potpisati novi dvogodišnji ugovor, ali potpisa još uvijek nema.

Prije nekoliko dana Mundo Deportivo objavio je da je glavni problem što je La Liga uvela nova pravila oko visine plata fudbalera i da zbog toga nije još uvijek ozvaničen Messijev ostanak.

Barcelona je proteklih dana uspjela prodati nekoliko igrača, dok s ostalima razgovoraaju o tome da pristanu na smanjenje plate. Navodno, i Messi je pristao na dosta manje novca samo kako bi ostao u klubu.

No, večeras konačno stižu dobre vijesti za navijače Barcelone jer su španski mediji objavili da Messi može da potpiše novi ugovor.

Naime, čelnici La Lige poručili su Barceloni da su ispunili sve uslove oko novog ugovora i da imaju dozvolu da Messi produži ugovor i ostane u klubu i naredne dvije sezone.

Promo

Top Komentari

pashabih
Imo zanokticu na malom prstu desne ruke. Ne znam kako nije uzeo bolovanje, respekt messi volimo te
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi