Svi su se pitali čiji dres je obukao Scaloni, a onda su saznali kakvu priču on krije

Nevjerovatan put ovog Argentinca

Svi su se pitali čiji dres je obukao Scaloni, a onda su saznali kakvu priču on krije

Endin Čaušević

Lionel Scaloni jučer je sebe zauvijek upisao zlatnim slovima u historiju Argentine i fudbala jer je s ovom reprezentacijom uspio da osvoji Svjetsko prvenstvo u Kataru, a našao se u centru pažnje zbog dresa kojeg je jučer nosio tokom proslave na Lusail stadionu.

Argentina je u fantastičnom finalu jučer uspjela nakon penala da pobijedi Francusku i po prvi put nakon 1986. godine osvoji titulu prvaka svijeta.

Za Gaučose ovo je treći naslov prvaka, a prvi nakon legendarne generacije koju je predvodio prije 36 godina Diego Maradona.

Na Lusail stadionu gledali smo zaista nevjerovatnu utakmicu i mnogi smatraju da je ovo sigurno jedno od najboljih finala svih vremena. Nakon 120 minuta rezutlat je bio 3:3, a Argentinci su do pobjede došli poslije penala.

Poslije toga nastala je fešta na stadionu u Dohi gdje je bilo dosta više Argentinaca nego Francuza, te su igrači i stručni štab znali kako da proslave ovaj nevjerovatan poduhvat.

U centru pažnje našao se i selektor Scaloni koji je pokazao o kakvom stručnjaku se radi i sigurno da će to teško neko uspjeti da nadmaši u skorijoj budućnosti.

Oglasi

Scaloni je prvo prošle godine osvojio Copa Americu, a nakon toga i novo takmičenje Finalisimu gdje su se sastali prvaci Evrope i Južne Amerike.

Međutim, kruna karijere sigurno je osvajanje Mundijala i to je trenutak koji će teško nešto drugo da nadmaši. Scaloni je u suzama bio tokom slavlja, a nakon toga skrenuo je pažnju na sebe zbog dresa u kojem se pojavio.

Scaloni je obukao dres s brojem 18 i mnogi su se pitali šta on predstavlja, ali su argentinski mediji ubrzo dali objašnjenje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, u pitanju je Scalonijev dres kojeg je on nosio prije 25 godina dok je vodio mladi reprezentaciju Argentine do titule prvaka svijeta na takmičenju koje je održano u Maleziji.

Scaloni je bio tada član te reprezentacije, a 25 godina kasnije kao selektor je vodio prvi tim do pehara na Svjetskom prvenstvu i ovim dresom je zaokružio zaista nevjerovatan put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi