Zna se u čijoj sobi je sinoć prenoćio trofej prvaka svijeta

To je bilo i očekivano

Zna se u čijoj sobi je sinoć prenoćio trofej prvaka svijeta

Endin Čaušević

Argentina je jučer uspjela da osvoji Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon pobjede u nevjerovatnom finalu protiv Francuske, te je za Gaučose ovo bila prva titula prvaka svijeta još nakon 1986. godine. Trofej prvaka svijeta se vraća u Argentinu, ali zna se u čijoj sobi je sinoć prenoćio.

Argentinci su 36 godina nestrpljivo čekali da njihova reprezentacija konačno dođe do titule prvaka svijeta, te je ovo prva titula koju su uspjeli da osvoje još od legendarne generacije koju je predvodio Diego Maradona.

Mnogi ljubitelji fudbala širom svijeta su sretni što je Argentina postala prvak i to ponajviše zbog Lionela Messija koji je konačno uspio da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri.

Prethodna četiri pokušaja su bila neuspješna za Messija i činilo se da ovaj trofej neće doći u njegove ruke, ali Argentinci su zablistali kada je to bilo najpotrebnije i uspjeli su na kraju da postanu prvaci svijeta.

Ovo je za Messija bio vjerovatno i posljednji Mundijal u karijeri, ali sada može mirne duše da razmišlja o penziji jer je u fudbalu kao igrač uspio da ostvari sve što je mogao.

Argentinci su jučer u spektakularnom finalu nakon penala pobijedili Francusku, a nakon toga gledali smo veliko slavlje na Lusail stadionu.

Oglasi

Svi su čekali trenutak da Messi konačno uzme u ruke trofej o kojem je toliko sanjao, a time je čini se i završena rasprava oko toga ko je najbolji fudbaler svih vremena.

Gaučosi su slavlje nastavili i u svlačionici gdje su napravili pravu feštu, a naravno maksimalno su se opustili i u hotelu gdje su dočekani na zaista fantastičan način od svojih domaćina.

Na kraju su se mnogi pitali gdje je završio ovaj trofej, odnosno u čijoj sobi je prenoći, a ubrzo je i to bilo poznato.

   Fotografija koju je Lionel Messi objavio sinoć na Instagramu i pokazao da je trofej u sigurnim rukama

Naime, očekivano trofej je na kraju uzeo Messi koji ga je odnio u svoju sobu, a prije spavanja objavio je story na Instagramu čime je pokazao da on trofej neće više tako lako pustiti iz svojih ruku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentinci bi se već danas trebali vratiti u Buenos Aires gdje ih sigurno čeka nezapamćen doček, a ulice glavnog grada Argentine još su od jučer krcate i titula prvaka svijeta će se sigurno slaviti još dugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi