Nedavno se skoro potukli, a sada je Van Dijk svim Argentincima pokazao kakav je gospodin

Ostavio komentar Messiju na Instagramu

Nedavno se skoro potukli, a sada je Van Dijk svim Argentincima pokazao kakav je gospodin

Endin Čaušević

Argentinci i Nizozemci su obilježili Svjetsko prvenstvu u Kataru zbog varnica na terenu zbog kojih je skoro došlo do tuče nakon utakmice, a nakon svega u centru pažnje kada su Gaučosi postali prvaci svijeta pojavio se Virgil van Dijk koji je svima pokazao kakav je gospodin.

Poznato je da su se Argentina i Nizozemska sastali u četvrtfinalu ovog takmičenja, a na kraju su Gaučosi uspjeli da prođu dalje nakon penala.

Međutim, ovu utakmicu obilježile su nevjerovatne varnice na terenu zbog kojih smo vidjeli nekoliko zaista bezobraznih stvari s obje strane, a sve je moglo da kulminira i tučom u tunelu.

Tada su članovi osiguranja spriječili fizički sukob jer su Argentinci provocirali Nizozemce nakon pobjede, ali oni nisu htjeli ostati dužni i bili su spremni na fizički obračun do kojeg na svu sreću nije došlo.

U centru pažnje tada je bio i Van Dijk koji je sve nekako i zakuhao u drugom poluvremenu kada je namjerno fizički nasrnuo na Leandra Paredesa koji je prije toga nabio loptu prema klupi Nizozemske.

Defanzivac Livrepoola je zbog toga izgubio živce i "odnio" je Paredesa svojim potezom, a potom je nastao totalni haos na terenu i varnice nisu prestajale do samog kraja.

Oglasi

Međutim, Van Dijk se našao u centru pažnje i nakon jučerašnje utakmice između Argentine i Francuske i očito je da se već smirio zbog ispadanja s Mundijala, a svojim potezom je sve oduševio.

Van Dijk je odlučio da se oglasi na Instagramu i ostavio je komentar Lionelu Messiju koji je objavio nekoliko fotografija nakon osvajanja Svjetskog prvenstva.

   Van Dijk je ostavio Messiju komentar na Instagramu i sve oduševio

Ovaj potez oduševio je javnost u Argentini, ali i cijeli fudbalski svijet jer je Van Dijk pokazao da je pravi profesionalac i gospodin bez obzira što je samo prije desetak dana od Gaučosa doživio težak udarac.

No, Van Dijk nije bio jedina velika zvijezda koja je Messiju čestitala na najvećem uspjehu karijere.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pored njega to su uradili, između ostalih, još i Pele, Arturo Vidal, PSG, Barcelona, Jordi Alba, Sergi Roberto, Deco, Falcao, Khabi, Luis Diaz, Jesse Lingard, Rivaldo, Declan Rice i mnogi drugi.

Top Komentari

malezija
Šta čeka CR7, sa čestitkom.
1 0
PapaK
Ovoliki tekst zbog jednog emodzija?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi