Lisabon poput Titove u crvenom: Navijači Benfice napravili slavlje za pamćenje

Benfica proslavi naslov prvaka Portugala

Lisabon poput Titove u crvenom: Navijači Benfice napravili slavlje za pamćenje

S. Bošković

Fudbaleri Benfice sinoć su se okrenuli naslovom prvaka Portugala.

Tim iz Lisabona je u posljednjem kolu morao da savladala Santa Claru, a u tom naumu je i uspio (4:1).

Nakon sigurne pobjede i podizanja pehara u prijestolnici Portugala počelo je veliko slavlje, a navijači Benfice napravili su atmosferu za pamćenje.

Čitav trg na kojem su dočekani njihovi mezimci bio je u crvenim bojama, a atmosferi su pridonijele i crvene baklja.

Sigurno je da će svi prisutni sinoćnje slavlje pamtiti do kraja života.

Kamo sreće za igrače Sarajeva da ih "zadesi" sudbina Benfice

Igrači Benfice su s Portom vodili žestoku bitku do kraja, no u posljednjem kolu su pobjedom nad Santa Clarom (4:1) osigurali naslov.

Oduševljeni predsjednik kluba Luis Filipe Vieira je čestitao ekipi na tituli, a onda im rekao da će dobiti duple nagrade zbog onoga što su uradili ove sezone.

"Mislim da svi znamo šta se dešavalo u prvenstvu tokom čitave sezone. Bili smo prava porodica čak i u mraku, kada smo morali da donosimo neke teške odluke. Ipak, na kraju smo istrajali na našem putu. Pokazali smo jedinstvo kada su drugi mislili da smo razjedinjeni", kazao je Vieira, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Veliko hvala svima vama, a mogu sada poručiti da ću udvostručiti novčane nagrade zbog titule".

Igrači FK Sarajevo sasvim sigurno ne bi imali ništa protiv da ih "zadesi" sudbina igrača Benfice. Podsjećamo, Bordo tim je jučer stigao do šeste titule nakon pobjede nad Zvijezdom 09.

Top Komentari

Đuka
Hahahaha jeste bolesni
0 5
Nera
Kakav glupan!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije