Godine mu ništa ne mogu: Lisandro Lopez između povratka u Evropu i MLS-a

U 37. godini

Godine mu ništa ne mogu: Lisandro Lopez između povratka u Evropu i MLS-a

H. Zilić

Sjećate li se iskusnog Lisandra Lopeza? Opet bi ga mogli gledati u Evropi.


Prema pisanjima itallijanskih medija, Lopez je na meti Atalante. Navodno su počeli pregovori između Atalante i trenutnog Lisandrovog kluba, Racinga. 

Ništa ne bi bilo iznenađujuće u ovom transferu da Lisandro nema 37 godina i da nije na samom zalasku karijere.

Luca Toni je sa 40 godina bio prvi golgeter Serije A, Zlatan Ibrahimović sa 39 godina nosi na leđima Milan, pa se u Atalanti nadaju da bi sa Lisandrom mogli imati sličnog igrača u ekipi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, Atalanta nije jedini klub u igri. Lisandro Lopez ima ponudu i Atlanta Uniteda iz MLS-a, koji iskusnom napadaču nudi ugovor do decembra 2021. godine, a ova se opcija čini kao najbliža.

Lisandro Lopez je u karijeri najveći trag ostavio u Lyonu za koji je postigao 59 golova u 119 mečeva, a u dresu Porta je na 106 utakmica zabio 48 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi