"Patuljka" su ismijavili i ponižavali, a onda je došao meč protiv Liverpoola

Uslijedila je najbolja moguća osveta

"Patuljka" su ismijavili i ponižavali, a onda je došao meč protiv Liverpoola

Admin Čaušević

Manchester United je u velikom derbiju uspio savladati Liverpool sa 2:1 te tako stići do prvog trijumfa u novoj sezoni.

Lisandro Martinez, kojeg su nakon uvodnih utakmica ponižavali zbog njegovog izgleda, je bio jedan od najboljih pojedinaca utakmice. 

Erik ten Hag je 24-godišnjeg beka visokog skromnih 175 cm doveo iz Ajaxa za više od 60 miliona eura, a mnogi su to vidjeli kao promašaj.

Argentinac je bio užasan protiv Brentforda i Brightona. U susretu protiv Pčeka Ten Haag je omalenog štopera na poluvremenu ostavio u svlačionici.

Poslije toga se javio dežurni kritičar svega oko Uniteda, Jamier Carragher, te uopšte nije štedio Martineza.

"Nikada ne bismo trebali prerano suditi o menadžerima ili igračima, ali uvjeren sam da to ne može funkcionisati zbog njegove visine u posljednjoj liniji. Možda bi mogao biti lijevi bek, možda bi mogao igrati u odbrani sa tri štopera, ali na poziciji štopera sa četvoricom nazad ne može", rekao je Carragher.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/RoyNemer/status/1561889547411128322[/twitter]

Ipak, Ten Haag je zadržao povjerenje u Martineza te ga je u paru sa Raphaelom Varaneom poslao na teren od prve minute protiv Redsa.

Martinez se revanširao na način da je bio najbolji igrač Uniteda čiji su navijači prvi put vidjeli zašto Martinez nosi nadimak 'Mesar'.

Unatoč relativno niskom stasu nema respekta prema bilo kome i više je nego spreman zaglaviti ili staviti svoje tijelo na kocku kako bi pobijedio. Osim impresivne borbenosti, Martinez je izvrstan i na lopti.

Osim što je imao impresivnu statistiku, morao je vaditi i vlastite saigrače tako će se njegovo spašanje gola poslije loše reakcije Brune Fernadesa dugo pamtiti.

Nema sumnje da je Martinez servirao osvetu svim kritičarima, međutim jedna lasta ne čini proljeće pa će tako morati nastaviti u istom ritmu u predstojećim mečevima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...odigrao jednu dobru utakmicu protiv kombinovanog sastava Liverpoola i odmah je Maldini?
0 9
pogba69
I u najvećoj krizi opet de može pobijediti mali looserpool
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi