Lista 30 kandidata za Zlatnu loptu 1998. godine nikada neće biti nadmašena
Zinedine Zidane je 1998. godine bio dobitnik Zlatne lopte, a iza sebe je ostavio neka od najvećih imena svjetskog fudbala ikada.

Večeras se za prestižnu nagradu "bore" Ronaldo, Messi i društvo

Lista 30 kandidata za Zlatnu loptu 1998. godine nikada neće biti nadmašena

Često možemo čuti da je fudbal dostigao svoj vrhunac devedesetih godina prošlog vijeka. Novac još uvijek nije, u mjeri u kojoj je to danas slučaj, uticao na dešavanja u svijetu fudbala, skupocjene sponzorske kopačke nisu bile od presudnog značaja za kvalitet izvedbe na terenu, a najvažnija sporedna stvar na svijetu je još uvijek imala obrise igre.

Teže se, tih devedesetih godina 20. vijeka, mogao predvidjeti i dobitnik Zlatne lopte, dok je zadnjih 10-ak godina, manje ili više, jasno da će prestižna nagrada otići u ruke Cristiana Ronalda ili Lionela Messija.

Ronaldo i Messi će se i večeras u Parizu boriti za prestižno priznanje France Footballa, ali vrijedi se podsjetiti i izbora za najboljeg igrača svijeta 1998. godine i još jednom se prisjetiti kakve su fudbalske veličine "plesale" terenima u zadnjoj deceniji proteklog vijeka.

Gotovo sa sigurnošću možemo tvrditi da konkurencija za prestižnu nagradu nikada nije bila, a teško i da će biti jača nego te 1998. godine. Dovoljno je samo "baciti pogled" na 30 kandidata koji su tada bili u konkurenciji za Zlatnu loptu i sve će biti jasno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zinedine Zidane je 1998. godine "pomeo" konkurenciju, dok su se u konačnom izboru iza njega našli fudbaleri poput Davora Šukera, Ronalda, Michaela Owena, Rivalda i Gabriela Batistute.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi