Lista ekipa koje žele poljsko čudo je impresivna
Poljak se odjednom pojavio i već je nakon nekoliko utakmica pokorio Seriju A. Već su počele priče o velikom transferu i sigurno je da će on na kraju i doći, posebno ako nastavi nemilosrdno tresti mreže (Foto: EPA)

Velikani stoje u redu

Lista ekipa koje žele poljsko čudo je impresivna

M. Šljivak

Krzysztof Piatek prvo je golgetersko ime italijanske Serije A ove sezone.

Napadač Genoe je nezaustavljiv i rešeta mreže iz kola u kolo, pa su igre 24-godišnjeg fudbalera privukle veliku pažnju mnogih velikana.

Piatek se već povezuje sa mnogim ekipama, a lista timova koje ga žele je zaista impresivna. Gazzetta dello sport tvrdi da ga u svojim redovima žele vidjeti Barcelona, Borussia, Bayern i Juventus.

Genoa bi u slučaju prodaje poljskog napadača sasvim sigurno dobro zaradila. Desetine miliona eura bi ih čekale na stolu, a to bi bio sjajan profit za samo šest mjeseci jer su ga Cravcoviji platili svega 4,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krzysztof Piatek je ove sezone nastupio u osam utakmica za Genou i postigao je 13 golova, dok je zabio i prvijenac u dresu reprezentacije Poljske protiv Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije