Lista igrača sa prozivke FK Željezničar potvrdila odlazak dva zvučna imena

Definitivno napuštaju Grbavicu

Lista igrača sa prozivke FK Željezničar potvrdila odlazak dva zvučna imena

A. Čaušević

FK Željezničar je započeo pripreme za novu sezonu u kojoj će prioritet biti povratak titule prvaka s obzirom da najtrofejniji bh. klub sljedeće godine slavi 100 godina postojanja. 

Izabranici Amara Osima su danas odradili prvi trening, a lista sa prozivke govori da će biti određenih izmjena u igračkom kadru. Tačnije, potvrđeno je ono što se najavljivalo.

Na prozivci nije bilo Sinana Ramovića. Ofanzivac iz Goražda protekle tri godine nosio dres Plavih, ugovor mu je istekao i više neće nastupati za Željezničar.

Više u svlačionici stadiona Grbavice svoj ormarić neće imati ni Vedran Kjosevski koji napušta Dolinu ćupova nakon 15 godina jer je računajući i omladinske kategorije član Željezničara bio od 2005. godine.

Kjosevski se pojavio na današnjoj prozivci, da bi istu napustio prije treninga što je jasan znak da će svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Dženan Zajmović i Kemal Osmanković su trenirali, ali potpuno odvojeno od ostatka ekipe pa je siguran i odlazak ove dvojice fudbalera.

Ugovor je isticao i Srđanu Staniću, ali pošto je trenirao s ekipom kristalno je jasno da će univerzalac Plavih i dalje igrati u njemu najdražem dresu.

Kada su u pitanju pojačanja nova imena treba očekivati u ofanzivnom dijelu tima, što je potvrdio i trener ekipe Amar Osim.

"Vjerovatno ćemo dovesti nekoga prema naprijed, dva igrača minimalno jer smo tu izgubili par igrača. Nećemo žuriti, prelazni rok nije počeo, znamo da sve lige osim naše igraju, znamo da se ništa neće dešavati još najmanje 15, 20 dana, neće biti slobodnih igrača. Očekujemo i pretpostavljamo da će u julu, čak i u augustu otvoriti dosta situacija kada su igrači u pitanju. Mi ćemo već tada početi igrati prvenstvo, ali mislim da ćemo preuzeti rizik, možda ćemo početi igrati da ne uzmemo nikog, čekat ćemo da se otvore adekvatne i kvalitetne opcije", kazao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, na današnjoj prozivci su se pojavili sljedeći igrači: Erić, Kršić, Muftić, Stevanović, Blažević, Stanić, Šehić, Kosorić, Jovanović, Ikić, Miletić, Sadiković, Alispahić, Bojo, Jamak, Mujezinović, Duraković, Beća, Mehić, Osmanović, Hajdarević, Štilić, Veselinović, Subašić, Mujić, Gasal, Zec te Osmanković i Zajmović. Lendrić, Štilić i Jovanović su također bili prisutni, ali nisu trenirali.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TheSorrow
Kako mislite najtrofejniji ? I da Stanicu je najdrazi dres Sarajeva. Citav grad to zna . Dijete Sarajeva
1 1
Unknown
Fino sto su juniore zvali bolje nasa djeca nego neki starci.Naprjed Željo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi