Lista najboljih strijelaca Milana u protekloj deceniji - dokaz koliko su Rossoneri potonuli

Kada će Milan ponovo "pogoditi" sa napadačem?

Lista najboljih strijelaca Milana u protekloj deceniji - dokaz koliko su Rossoneri potonuli

Uskoro ćemo ući u 2020. godinu, a iza sebe ćemo ostaviti još jednu godinu u kojoj se Milan nije uspio vratiti na pravi kurs.

Decenija loših poslovnih poteza, pogrešnih pojačanja i uludo bačenih miliona je iza Milana, koji je baš prije 10-ak (ili nešto manje) godina počeo svoj sunovrat.

Velikan italijanskog i evropskog fudbala nikako da se oporavi i barem podsjeti na dane stare slave, a dokaz toga koliko je Milan bio loš u protekloj deceniji (i koliko je promašivao sa pojačanjima u napadu) pokazuje i lista najboljih strijelaca Rossonera u Seriji A za posljednjih 10 godina.

Iako je odigrao samo dvije sezone u dresu Milana (2010. - 2012.) Zlatan Ibrahimović je najbolji strijelac Milana u Seriji A u proteklih 10 godina - sa 42 postignuta gola.

Na drugom mjestu je Carlos Bacca koji je crveno-crni dres nosio također dvije sezone i koji je uspio postići 31 gol. Dva gola manje je postigao Giacomo "Jack" Bonaventura, dok je na četvrtom mjestu Mario Balotelli, koji je također odigrao dvije sezone u dresu Rossonera. Super Mario je za to vrijeme postigao 27 golova u Seriji A.

Peta pozicija pripada Robinhu koji je za vrijeme provedeno na San Siru u Seriji A 25 puta tresao protivničke mreže.

Može se na kraju reći da je poražavajuća činjenica da su igrači koji su odigrali po par sezona za Milan svjedno najbolji i među najboljim strijelcima kluba u protekloj deceniji. Rossoneri očigledno nisu mogli pronaći i zadržati na duže vrijeme kvalitetnog špica u proteklih 10-ak godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izuzmu li se Ibra, Balotelli i Carlos Bacca, većina ofanzivaca koje je Milan dovodio u proteklih 10-ak godina mogu se smatrati promašajima...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Nije do napadača nego do veznog reda i kreacije.Nemaju igre ,nema lopti za napadače.Svi njihovi napadači bi kidali u normalnim klubovima.
1 0
larokblum
Nema keša, nema golova, trofeja. Bas kao da Junajted (iako ima brdo keša) prepisuje od Milana.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi