Lista 'pojačanja' koju je predao Solskjaer izgleda poprilično nevjerovatno
(Foto: EPA)

Mladi igrači na putu prema Old Traffordu

Lista 'pojačanja' koju je predao Solskjaer izgleda poprilično nevjerovatno

M. Šljivak

Manchester United se ozbiljno priprema za novu sezonu.

Protekla je bila za zaborav. United je igrao loše, nije previše pomogla ni promjena menadžera, ali je ipak produžena saradnja sa Oleom Gunnarom Solskjaerom, koji je zamijenio Josea Mourinha početkom godine.

Norvežanin će imati zadatak da ovog ljeta formira novi tim. Ogroman broj fudbalera se povezuje sa dolaskom na Old Trafford, no Solskjaer ima svoje želje.

Na njoj su četiri fudbalera. Listu želja je predao prvom čovjeku kluba Edu Woodwordu, a radi se o mladim igračima koji su velike nade fudbala na ostrvu.

Tako će United u narednom periodu pokušati da dovede ove fudbalere: Daniel James (Swansea - 21), Ben Godfrey (Norwich - 21), Sean Longstaff (Newcastle - 21) i Nathan Collins (Stoke City - 18).

Za sada je najbliži dolasku na Old Trafford Daniel James. Sa njim je već sve dogovoreno, a očekuje se da će Swanse pristati na ponudu od 15 miliona eura.

Sa ostalim fudbalerima se uveliko vrše pregovori i vrlo je moguće da će neko od njih završiti u dresu Crvenih đavola.

Manchester United poslao zvaničnu ponudu za Dembelea

Manchester United odlučio je žestoko krenuti u ljetni prelazni rok.

Zato će ovog ljeta pokušati znatno da ojačaju svoj tim, a prema navodima francuskih medija, United je danas poslao službenu ponudu za napadača Lyona Moussu Dembelea.

Crveni đavoli su za ovog 22-godišnjeg napadača poslali ponudu u iznosu od 45 miliona eura. Sada se čeka odgovor Lyona, koji bi vrlo lako mogao biti pozitivan.

Dembele je tek prije nešto manje od godinu dana stigao u Lyon iz Celtica. Plaćen je oko 20 miliona eura i sigurno da je ova ponuda sa Old Trafforda itekako privlačna.

Sjajni francuski napadač iza sebe ima veoma dobru sezonu. Odigrao je ukupno 51 meč, a ostvario je učinak od 23 gola i šest asistencija. Na Teatru snova će vjerovatno biti zamjena za Romelua Lukakua, kojeg rukovodstvo Crvenih đavola želi prodati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE