Litvaniji triler protiv Ukrajine, Latvijci i Česi sigurni
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo

Litvaniji triler protiv Ukrajine, Latvijci i Česi sigurni

Edmir Škorić

Reprezentacije Litvanije, Latvije i Češke upisali su pobjede u prvom kolu grupe D Eurobasketa.

Prvi su u ovoj grupi igrali Česi i Estonci, a tu nije bilo previše uzbuđenja (80:57). Češka je nadigrala Estoniju, očekivano, a već na poluvremenu je bilo 18 razlike, pa je ostatak utakmice bio manje-više dosadan.

U drugoj utakmici Latvija je također bez većih problema upisala pobjedu nad Belgijom (78:67).

Janicenoks sa 14, Bertans sa 13 i Berzins sa 12 poena bili su najbolji kod pobjedničkog tima, dok je Hervelle ubacio 13 u timu Belgije, 12 je dodao Van Rossom, po 11 Lojeski i De Zeeuw.

U posljednjoj utakmici, ujedno derbiju grupe, Litvanija je u triler završnici sa 69:68 bila bolja od Ukrajine. Jankunas je vodio glavnu riječ ubacivši 22 poena, a pratio ga je Valančiunas sa 19 poena i 11 skokova.

Fesenko je bio najbolji ukrajinski igra sa 19 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.