Turska skoro prokockala veliku prednost protiv Italije
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo

Turska skoro prokockala veliku prednost protiv Italije

Edmir Škorić

U jednoj kvalitetnoj utakmici Turska je sa 89:87 savladala Italiju u sklopu prvog kola grupe B Eurobasketa.

Nakon Srbije i Njemačke, pobjedu u grupi B zabilježila je i Turska. Turci su imali dosta problema s Italijanima, no na kraju su došli do slavlja.

Turci su imali plus 13 poslije prve dionice (26:13), a tijekom čitavog drugog perioda igre su održavali prilično visoku prednost. Bilo je u nekima trenucima i plus 16.

Već u trećoj dionici Italija je zaigrala, spustila je prednost rivala na samo pet poena (66:61), a u samoj završnici dosta neizvjesnosti.

Italijani su došli na minus jedan, ali nis uspjeli napraviti veliki preokret. 

Italija: Della Valle, Belinelli 14, Aradori, Gentile 12, Gallinari 33, Bargnani 12, Cusin 2, Datome 7, Melli 2, Cinciarini, Hackett 5, Polonara
Turska: Ozmizrak, Guler 9, Osman 12, Hersek, Ilyasova 17, Erden 22, Mahmutoglu 8, Savas, Korkmaz, Mmuhammed 17, Koksal, Aldemir 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.