Sprema li se veliki transfer - Na adresu Hajduka stigla zvanična ponuda za Marka Livaju
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Tvrde hrvatski mediji

Sprema li se veliki transfer - Na adresu Hajduka stigla zvanična ponuda za Marka Livaju

Esmer Oštraković

Kada je riječ o Splitu i Hajduku u posljednje vrijeme glavna tema je Marko Livaja i njegov eventualni odlazak iz ovog kluba, ali i grada.

Već se neko vrijeme govori o tome da vlada interes za Marka Livaju, te da je nekoliko klubova zainteresirano za njega. Dugo se govorilo da najveći interes za Livaju vlada iz Grčke.

Kako prenosi germanijak.hr prvak Grčke koji je igrao sa Hajdukom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu želi dovesti najboljeg igrača ovog tima Marka Livaju. Radi se naravno o ekipi PAOK-a.

Livaja je već imao priliku da igra u Grčkoj i tamo je ostavio jako dobar dojam dok je nosio dres AEK-a, a spominjao se i interes Panathinaikosa u posljednje vrijeme.

Procjenjuje se da je Marko Livaja vrijedi oko 6.5 miliona eura, te je jasno da bi Hajduk mogao jako dobro profitirati ukoliko se odluče na prodaju svog najboljeg igrača.

Kako prenose novinari germanijak.hr PAOK je poslao zvaničnu ponudu za Livaju, a ponudili su mu platu između milion i pol i dva miliona eura po sezoni.

Oglasi

U ovom klubu jako cijene Livaju, a odluku će imati upravo sam igrač. Naravno donijet će je nakon razgovora sa novim sportskim direktorom Nikolom Kalinićem.

Ugovor ga za Hajduk veže do 2027. godine, a bespotrebno je i probati dočarati koliko ga vole svi u Splitu i kakav status ima među navijačima Hajduka.

Teško je i pomisliti da bi sada odlučio otići iz Hajduka jer nekako svi vjeruju da će upravo u ovom klubu završiti svoju profesionalnu karijeru. Naravno ništa nikada nije isključeno.

Potražite više informacija na temu HNL:

Ukoliko se pita navijače oni imaju samo jedan odgovor, a to je naravno da Livaja mora ostati u Hajduku i naredne sezone i to po svaku cijenu i sigurno da je veoma težak zadatak pred Kalinićem.

Livaja je svoju zadnju utakmicu odigrao krajem marta protiv Dinama, a tada je povrijedio koljeno. Ostaje da vidimo da li je to bila njegova posljednja utakmica u dresu Hajduka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Beje vam Livaja modric livakovic matere čkapi više. Ko da je škutorski portal
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi