Nije valjda već kraj? Stigla (ne)logična odluka o Ivanu Perišiću, period neizvjenosti tek slijedi
Foto: Pixsell

Za fudbalera je završena sezona, barem klupska

Nije valjda već kraj? Stigla (ne)logična odluka o Ivanu Perišiću, period neizvjenosti tek slijedi

Admin Čaušević

Za Ivana Perišića je završena sezona, barem ona klupska. Sjajni hrvatski fudbaler neće igrati u posljednjem kolu prvenstva kada Hajduk gostuje Lokomotivi što je na neki način i logična odluka.

Na pressici pred posljednju utakmicu u sezoni član odlazećeg stručnog štaba Splićana Siniša Šegović je kazao kako je donesena zajednička odluka da Perišić ne igra protiv Lokomotive.

"Ivan Perišić će u dogovoru sa stručnim stožerom preskočiti ovu utakmicu. Znamo da kreću pripreme reprezentacije. Mišljenja smo da nema smisla rizikovati s njim kako bi došao spreman na Evropsko prvenstvo", rekao je Šegović.

S obzirom da se nedavno oporavio od teške povrede koljena te počeo igrati kao starter odluka da Perišić ranije završi klupski dio sezone se smatra načelno opravdanom.

Ipak, s druge strane bi mu dobrodošao još neki minute jer poređenja radi takmičarski mečevi protiv selekcija kao što su Španija ili Italija će biti daleko zahtjevniji nego utakmice SHNL-a.

Dugo vremena se iskusni bočni fudbaler oporavljao od teške povrede koljena i kada je konačno počeo igrati kao starter bilo bi potpuno nelogično da igra u Kranjčevićevoj gdje je teren sve osim odličan.

Oglasi

Međutim, postavlja se pitanje da li je ovo zapravo i kraj Perišićevog igranja za Hajduk pošto je u drugom dijelu sezone za Bijele igrao kao posuđen igrač Tottenhama.

Kada je u januaru predstavljen kao novi igrač Hajduka objavljeno je kako je dogovoreno da će nakon isteka posudbe s Tottenhamom potpisati novi jednogodišnji ugovor sa Splićanima.

Ipak, u posljednje vrijeme se uveliko šuška da bi Perišić mogao napustiti Poljud pogotovo nakon ispunjenja sna da zaigra za Hajduk, a zatim i nosi kapitensku traku što je bio slučaj protiv Gorice.

Informacije hrvatskih medija su takve da bi Perišić mogao odigrati s Hajdukom kvalifikacije utakmice Konferencijske lige i onda otići negdje drugo. Bez obzira što ima 35 godina i dalje je riječ o kvalitetnom igraču.

Evidentno je kako Perišić više nema fizičkih problema te će spreman dočekati Evropsko prvenstvo gdje bi mogao privući interes moćnijih i bogatijih klubova što i ne bi bilo iznenađenje s obzirom na njegovu reputaciju.

Potražite više informacija na temu HNL:

Uostalom, načelni dogovor Hajduka i Perišića je takav da fudbaler može napustiti Poljud ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda jer se navodno u ugovoru nalazi i izlazna klauzula.

Računajući mečeve Kupa i prvenstva Perišić je za Bijele uspio skupiti osam nastupa. Zabio je gol te upisao dvije asistencije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi