Marko Livaja je na velikom iskušenju! S jedne strane veleizdaja i Liga prvaka, s druge "besmrtnost"

Hoće li napadač napustiti Hajduk?

Marko Livaja je na velikom iskušenju! S jedne strane veleizdaja i Liga prvaka, s druge "besmrtnost"

Admin Čaušević

Dosta upitnika je iznad Poljuda. Jedan od najvažnijih se odnosi na status Marka Liveja. Ako je vjerovati posljednjim informacijama "desetka" Hajduka je na ozbiljnom iskušenju šta uraditi u karijeri.

Bez obzira na kritike s kojim se suočava u posljednje vrijeme Livaja i dalje ima status nedodirljivog u očima navijača Hajduka i većina bi najradije željela da nastavi nositi dres splitskih Bijelih.

Već sedmicama ima problem s povredom pa nije mogao pomoći ekipi u završnici sezone, međutim njegovi izleti van terena poput igranja padela za vrijeme utakmica su ga koštali kritika.

Javna je tajna da se šuška o Livajinom odlasku sa Poljuda. Brojni hrvatski mediji su prenijeli vijest kako je iskusni napadač tražen u Grčkoj, dok je Index objavio i imena zainteresovanih klubova.

Naime, "desetku" Hajduka u svojim redovima žele vidjeti PAOK koji je u tekućoj sezoni osvojio titulu prvaka Grčke, dok drugi klub koji pokazuje interes stiže iz Atine, riječ je o Panathinaikosu.

Ukoliko bi izabrao atinske Zelene, Livaja bi napravio svojevrsnu veleizdaju pošto je u prošlosti nastupao za AEK gdje je na neki način bio heroj navijača posebno u šampionskoj sezoni 2018. godine.

Oglasi

Livaja je ostavio izuzetno dubok trag igrajući za AEK pošto je za četiri godine zabio 42 gola te upisao 29 asistencija uz osvojeni pehar šampiona.

PAOK nudi igranje u Ligi prvaka, tačnije u trećem pretkolu najelitnijeg takmičenja te je osim finansijske strane ponuda iz Soluna posebno atraktivna. Zanimljivo da je ovaj klub u tekućoj sezoni izbacio Dinamo i Hajduk u Konferencijskoj ligi.

S druge strane stoji Hajduk. Ukoliko odoli ponudama iz Grčke Livaja će sigurno dodatno porasti u očima navijača Bijelih koji očekuju novi pohod na titulu s njim i Ivanom Perišićem u timu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Uvodne mečeve proljetnog dijela sezone Livaja je igrao pod injekcijama i na kraju se ozbiljno povrijedio zbog čega je sezonu završio ranije od planiranog. To je pokazatelj koliko je želio ostvariti uspjeh sa Hajdukom.

U suštini sve je u Livajinim rukama, ali njegov status je jedno od pitanja koje Uprava Hajduka treba riješiti što prije da se ne dovela u situaciju da u sezonu uđe bez udarne igle.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi