Hrvatska na nogama: Engleski velikan spreman platiti 10 miliona eura za Dominika Livakovića

Toliko iznosi njegova otkupna klauzula

Hrvatska na nogama: Engleski velikan spreman platiti 10 miliona eura za Dominika Livakovića

E. Oštraković

Kao grom iz vedra neba hrvatski mediji prenijeli su informaciju da Dominik Livaković napušta Dinamo i potpisuje za veliki Manchester United.

Kako navode mediji iz Hrvatske, informacije koje su dobili stigle su od dobro upućenih menadžerskih izvora, a stvar će biti ubrzo finalizirana.

Manchester United želi u svoje redove da dovede Livakovića i ne žele se cjenkati sa Dinamom, te su spremni platiti njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 10 miliona eura.

Ugovor Davida de Gee koji je trenutno prvi golman Manchester Uniteda ističe na kraju sezone, te je skoro pa sigurno da on neće biti produžen.

U potrazi su upravo iz tog razloga iz uprave ovog kluba za novom "jedinicom", a izbor je očito pao na golmana Dinama iz Zgareba.

Iako sve izgleda zaista nevjerovatno, hrvatski mediji tvrde da je su pregovori sa golmanom reprezentacije Hrvatske u već dalekoj fazi i da bi uskoro trebali biti finalizirani.

Iznos od 10 miliona eura, koliko iznosi otkupna klauzula Livakovića naravno za Manchester United ne predstavlja neku ozbiljnu sumu novca.

Sa druge strane, teško je i pomisliti da bi Livaković odbio da brani u jednom takvom klubu kao što je Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Manchester Uniteda za Livakovića postoji još interesa, a najveći su pokazali iz turskog Galatasaraya, te iz Villareala i Real Sociedada.

Livaković još uvijek nije produžio ugovor sa Dinamom, a razlog je navodno što Dinamo nije pristao da mu godišnja plata bude 1.2 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ALLSTAR
Kad vako gluposti napisu ....De Gea će produžiti ugovor i pristije da mu se plata smanji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi