Livaković i Sučić razočarani, ali predaje nema: "Drugo poluvrijeme kao putokaz za Italiju"

Vatrenima samo bod protiv Albanije

Livaković i Sučić razočarani, ali predaje nema: "Drugo poluvrijeme kao putokaz za Italiju"

Endin Čaušević

Hrvatska je osvojila samo bod protiv Albanije (2:2) i napravila je ogroman kiks u borbi za prolaz dalje. Ostali su Vatreni bez pobjede u nadoknadi meča i razočarenje je zaista veliko.

Dominik Livaković i Luka Sučić razočarani su osvojenim bodom protiv Albanije. Imali su Vatreni tri boda u svojim redovima, no na kraju je osvojen samo bod i sada je u posljednjem kolu neophodna pobjeda protiv Italije za prolazak dalje.

"Trbali smo mnogo bolje odigrati prvo poluvrijeme. U nastavak smo mnogo bolje ušli. Prodisali smo nakon prvog gola. Nažalost, na kraju za nas razočarenje", rekao je golman Dominik Livaković i dodaje:

"Dobro su se branili, treba pogledati kad se sve smiri. Nemamo pravo na kalkulacije, Italiju moramo dobiti. Možda to nije ni loše, idemo na sve ili ništa."

Usprkos slabim rezultatima atmosfera nije poljuljana.

"Atmosfera je cijelo vrijeme dobra. Svi se slažemo, sad smo razočarano. Imamo dovoljno dana za oporavak i vjerujem da će to biti dobro na kraju. Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako to treba izgledati", zaključio je Livaković.

Oglasi

Luka Sučić ističe da je putokaz za Italiju igra iz drugog poluvremena.

"Rezultat nije kakav smo očekivali. Primili smo taj gol u posljednjoj minuti. Nije sve gotovo, idemo dobiti Italiju", rekao je Sučić koji je donio svježinu u igru Hrvatske danas.

"Uvijek mi je užitak igrati za Hrvatsku i ovaj dres. Drugo poluvrijeme je putokaz za Italiju. Danas nismo krenuli dobro, nije bilo agresivnosti."

"Vjerujemo jedan u drugog i naše kvalitete. Ako budemo pravi, mislim da možemo to uspjeti. Presretan sam, iako nije moj pogodak. Žao mi je što nije pobjeda."

"Iz ovog samo možemo naučiti. Ovo je jedna lekcija. Moramo napraviti bolje protiv Italije".

Igrač Albanije Arber Hoxha je istakao da je zadovoljan rezultatom.

"Počeli smo dobro, zabili smo gol, mogli smo i drugi, ali nismo. Kasnije je Hrvatska pokazala zašto je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu i dala je dva gola."

"Italija i Hrvatska su na istom nivou. Nema neke velike razlike. Danas smo mi taktički bili malo bolji", istakao je Hoxha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti