Turci su istakli da je transfer Livakovića skoro završen, no Dinamo bi mogao sve pokvariti

Sjajnu sezonu ima iza sebe hrvatski golman

Turci su istakli da je transfer Livakovića skoro završen, no Dinamo bi mogao sve pokvariti

Samir Mlaćo

Svakog dana transfer hrvatskog golmana Dominika Livakovića u Tursku trebao bi biti zvanično riješen.

Livaković je sve dogovorio sa Fenerbahčeom, Turci su prenijeli da je transfera završena stvar, no postoji ipak jedna prepreka.

Zove se Dinamo, Livakovićev trenutni klub, a naravno radi se o visini obeštećenja. Fener je spreman ponudi šest miliona eura, Dinamo traži deset i neće lako popustiti.

Ugovor sa Dinamom Livaković ima do ljeta 2024.godine i neće potpisivati novi, te i Dinamo mora reagovati. Neće sigurno dozvoliti da na kraju ode bez obeštećenja.

Pokušat će sa turskim velikanom pronaći zajednički jezik, a šta će na kraju biti od svega ostaje da se vidi. Livaković ima još ponuda, sjajno se pokazao na Svjetskom prvenstvu u Kataru i na 'slatkim' je mukama.

Oglasi

Skauti Manchester Uniteda su takođe ranije bili na Poljudu gdje su uživo pratili Livakovića, prenio je tada Daily Mail i odlučili su da ga angažuju, ali pod jednim uslovom.

Sa platom od oko 420 hiljada eura sedmično David De Gea je najplaćeniji golman na svijetu. Ugovor sa Crvenim đavolima mu ističe za nekoliko sedmica s tim da ima opciju produženja za još jednu sezonu.

Ukoliko De Gea pristane na ostanak na Old Traffordu to znači da se Dean Henderson neće vratiti te će tražiti drugi angžaman, pa Crvenim đavolima treba konkurentan rival Špancu.

Englezi su gledali Livakovića tokom derbija protiv Hajduka (0:0), uočili su mu najveću manu, a to je da se ne snalazi baš najbolje sa loptom u nogama.

Ipak, Dail Mail navodi da je United spreman platiti oko 10 miliona za odličnog golmana koji dres zagrebačkih Modrih nosi od 2015. godine.

Livaković se do sada povezivao sa brojnim klubovima iz najjačih liga Evrope, ali čini se da niko nije pokazao tako ozbiljan interes kao Manchester United.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, sam Livaković sigurno želi klub u kojem će braniti te dodatno napredovati, a ne biti rezervna opcija i čekati svoju šansu.

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi