Livaković odlazi u klub iz Lige petice, Galatasaray se odmah povukao

Sjajni golman ubrzo mijenja sredinu i napušta Dinamo

Livaković odlazi u klub iz Lige petice, Galatasaray se odmah povukao

S. Mlaćo

Od transfera Dominika Livakovića u turski Galatasaray neće biti ništa.

Od transfera Dominika Livakovića u turski Galatasaray neće biti ništa.

Činilo se da je sve završeno i da će golman Dinama u Tursku, no sve je propalo u posljedni čas.

Turski mediji prenose da Livaković neće put Turske i da je Galata izgubila licitacijski rat sa klubovima iz Lige petica koji također žele sjajnog golmana.

Španski AS je prenio da je Livaković blizu potpisa za Villarel, a odmah je Galatasaray jasno poslao poruku da završava svoju priču oko dovođenja Livakovića.

Jasno je da turski gigant nije spreman izdvojiti novac kao veći klubovi, te je sve zbog toga i propalo.

Oglasi

Villareal je spreman platiti Dinamu deset miliona eura, ali se nadaju da bi cijena mogla biti i manja. Livaković želi da ide i jasan mu je cilj, te mu klub neće praviti probleme, te će možda pristati i na manju cijenu.

Španci prate situaciju i čini se da bi sve moglo biti realizovano već naredne sedmice.

Dečko rođen u Zadru je na Svjetskom prvenstvu pokazao da je golman svjetske klase te da je spreman za značajan iskorak u karijeri te odlazak u neku od Liga petice.

Ugovor sa Dinamom mu traje još godinu dana pa i novi-stari prvak Hrvatske i nema previše izbora nego da proda svoju "jedinicu" tokom ljetnog prijelaznog roka.

Zanimljivo da Livaković povezuje i sa Manchesterom Unitedom, no pitanje je koliko u svemu ima istine.

Sa platom od oko 420 hiljada eura sedmično David De Gea je najplaćeniji golman na svijetu. Ugovor sa Crvenim đavolima mu ističe za nekoliko sedmica s tim da ima opciju produženja za još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko De Gea pristane na ostanak na Old Traffordu to znači da se Dean Henderson neće vratiti te će tražiti drugi angžaman, pa Crvenim đavolima treba konkurentan rival Špancu.

Englezi su gledali Livakovića tokom derbija protiv Hajduka (0:0), uočili su mu najveću manu, a to je da se ne snalazi baš najbolje sa loptom u nogom.

Top Komentari

yaroslavalytkin
Otvorena potraga za se.ksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------>> shrinke.me/kisa
0 0
Viper20
Villareal,Sevila,Galatasaray,Bayern,Manchester pa de se odlucite gdje ce
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi