Liverpool na spektakularan način predstavio novi dres: Mislili su baš na svaki detalj

Redsi u novoj opremi od nove sezone

Liverpool na spektakularan način predstavio novi dres: Mislili su baš na svaki detalj

Edmir Škorić

Liverpool je danas i zvanično predstavio svoj novi domaći dres.

Nogometni klubovi često rade redizajne dresova kako bi privukli još veći interes navijača i povećali samu prodaju, a nema sumnje da će Redsi napuniti kasu nakon što su od danas najavili nove dresove za novu sezonu. Prodaja će početi od 19. maja, ali već sada je interes ogroman.

Prva garnitura dresova ostaje tradicioanlno crvena uz određene promjene u odnosu na prošlu verziju. Na manžetama rukama domaći dres ima detalje YNWA, što dodatno ojačava vezu navijača i kultnog kluba, koja je ionako neraskidiva. 

Na poleđini dresa, amblem 97 uokviren Vječnim plamenom ponosno se nalazi u znak sjećanja na djecu, žene i muškarce koji su izgubili živote u tragediji u Hillsboroughu.

Promjena s 96 na 97 predstavlja priznanje Andrewu Stanleyju Devineu, 97. osobi koja je nezakonito ubijena kao rezultat katastrofe u Hillsboroughu. Tu je još nekoliko značajnih promjena, a neke sitnice jednostavno su dokaz da su u Liverpoolu, zajedno s Nikeom, mislili baš na svaki detalj i navijači će sasvim sigurno biti oduševljeni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U videu prezentacije novog dresa nastupili su Jurgen Klopp i mnogi igrači, ali i nogometašice slavnog kluba s Anfielda, te muzičari Scousea Kiea.

"Svi smo tako ponosni što nosimo dres Liverpool FC i što smo dio ove porodice", rekao je Henderson. "Tačno znamo šta ovaj dres znači našim navijačima i jedva čekamo istrčati u njemu na Anfieldu".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Isti kao i uvijek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi