Klopp lakše diše: Liverpool ima usmeni dogovor sa veznjakom
FOTO: EPA

Posao blizu ralizacije

Klopp lakše diše: Liverpool ima usmeni dogovor sa veznjakom

Haris Zilić

Liverpool ima jedan cilj ovo ljeto, a to je dovesti veznjaka. Čini se da i ta priča dolazi lagano do zvanične realizacije, ako je vjerovati medijima na Ostrvu.

Navodno je Liverpool postigao usmeni dogovor sa Alexisosm Mac Allisterom koji igra sjajno u dresu Brightona koji je hit sezone u Premiershipu.

Pomenutio fudbaler ima 24 godine, a pažnju je privukao i krajem prošle godine na Mundijalu u Kataru gdje je sa Argentinom stigao do titule prvaka svijeta.

Mac Allister je 2019. godi ne iz Argentinos Juniorsa stigao u Brighton bio je i kratko na posudbi u Boca Juniorsima, a onda nakon povratka u engleski tim totalno se preporodio.

Glavni je igrače ekipe, ima vrijednost od 42 miliona eura i ugovor sa Birghtonom do juna 2025. godine.

Liverpool je spreman ponuditi 50 miliona eura za usluge ovog fudbalera što je čini se dovoljno Brightonu pa su pristali da fudbaler i Redsi sklope usmeni dogovor.

Oglasi

Ostali su još detalji oko plate, a sve bi se trebalo ozvaničiti početkom jula.

Pomeuti fudbaler je bio na meti Manchester Uniteda, ali i Manchester Citya, međutim Liverpool je bio brži u cijeloj priči.

Da je Argentina blizu Anfielda svjedoče mnoge prognoze, kao i one na transfermarktu koje govore da je 75% transfer u Liverpool završen posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Argentine ima 16 nastupa uz jedan postignut pogodak, može pokrivati više pozicija na sredini terena, a takav tip igrača je Liverpoolu i prioritet ovo ljeto.

Redsi traže još pojačanja i sigurno će biti uzbudljivo ljeto na Anfieldu gdje nas očekuje značajno osvježenje tima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Kakve vi gluposti lupetate! Kojih 50 miliona??? Pa Enzo Fernandez nije ništa bolji igrač pa je otišao za rekordan iznos. Pa Brighton Caiceda nije dao za 80ak miliona! O čemu pišete???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi