Liverpool i Benfica odradili spektakl na Anfieldu
Foto - EPA

Šest golova u revanšu

Liverpool i Benfica odradili spektakl na Anfieldu

Midhat Šljivak

Liverpool je u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka na Anfieldu dočekao Benficu. Susret je završen 3:3, ali je Liverpool ukupnim rezultatom od 6:4 prošao među četiri najbolje ekipe Evrope.

Redsi su u prvom meču u Lisabonu slavili s 3:1, pa je Jurgen Klopp u ovom susretu odlučio malo promiješati karte. Ostavio je Manea i Salaha na klupi, ali to nije previše utjecalo na efikasnost njegovog tima.

Do vodstva Redsi stižu u 21. minuti. Nakon kornera Tsimikasa najviši u skoku je Ibrahima Konate koji zabija za 1:0.

Benfica je igrala veoma ofanzivno u ovom meču. Željeli su da poprave utisak u ovom meču, pa su golom Ramosa u 32. minuti došli do izjednačenja rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku na scenu stupio Roberto Firmino. Brazilac zabija dva gola u periodu od deset minuta i Redsi su imali prednost od 3:1.

Benfica nije odustajala i uspjela je da se vrati u meč. Yaremchuk u 73. zabija za 3:2, a zatim Darwin Nunez u 82. minuti pogađa za 3:3.

Oba tima su do kraja imali šanse da pobijede. Međutim, promjene rezultata nije bilo i ostalo je 3:3.

Liverpool će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv najvećeg iznenađenja takmičenja španskog Villarreala koji je eliminisao Bayern.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale:

Liverpool - Benfica 3:3

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
bolja bemfika od liverpula sudija nije prizno cist go za bemfiku namjestijo ko i sinoc u madridu protiv celzija
2 7
Ade1
Sramotno sudjene u dvije utakmice, sudije guraju Looserpolu se sve svira, odbit će him se ovo od glavu
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti