Liverpool jednom nogom u polufinalu, spektakl se sprema u Madridu

Revanš dueli četvrtine finala Lige prvaka

Liverpool jednom nogom u polufinalu, spektakl se sprema u Madridu

Haris Zilić

Sjajne duele polufinala Lige prvaka gledali smo sinoć u Madridu i Minhenu.

Plasman u polufinale obezbijedile su ekipe Real Madrida i Villareala.

U ljepotici večeri Real je poražen na Santiago Bernabeu od Chelsea sa 2:3 nakon produžetaka, ali trijumf u prvom meču od 1:3 u Londonu bio je dovoljan. Chelsea je vodio sa 0:3, ali Real je još jednom pokazao da zna igrati nokaut fazu Lige prvaka i vratio se u život za veliko slavlje.

Villareal je šokirao Bayern. Poslije trijumfa u prvom meču od 1:0, u Minhenu ih je remi od 1:1 odveo među četiri najbolja tima u Evropi.

Polufinalne parove kompeltirat ćemo nakon još dva večerašnja revanš duela četvrtine finala.

Liverpool na Anfieldu čeka Benficu i ima prednost iz prvog meča od 1:3, pa možemo reći da su Redsi jednom nogom u polufinalu, a bolji iz ovog meča za veliko finale igrat će dvomeč protiv Villareala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uzbuđenja će biti u Madridu. Atletico će dočekati Manchester City koji je u prvom duelu slavio sa 1:0, ali sigurno je da izabranici Diega Simeona večeras traže svoju šansu za polufinale. Boljeg iz ovog meča u polufinalu čeka Real Madrid.

Sigurno je da nas očekuje još jedna uzbudljiva fudbalska noć na evropskim terenima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
I u finalu je jednom nogom
3 1
Ibro
Moguce da gledamo englesko finale opet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi