Liverpool bez pobjede, Maribor se spasio protiv Spartaka
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa E

Liverpool bez pobjede, Maribor se spasio protiv Spartaka

M. Šljivak

Liverpool je na Anfieldu remizirao sa Sevillom (2:2) u povratničkoj utakmici u Ligi prvaka.

Loše su Redsi ušli u meč. Ben Yedder je već u petoj minuti doveo goste u prednost od 0:1 uz očajnu reakciju Dejana Lovrena.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Liverpool je stigao do preokreta. U moru šansi svoje šanse su iskoristili Firmino i Salah za prednost od 2:1.

Mogao je domaći tim da dođe i do trećeg gola. Dosuđen je penal, ali je Firmino promašio i na odmor se otišlo rezultatom 2:1.

Nastavak donosi većinom dominaciju tima Jurgena Kloppa. Imali su veliki broj šansi, ali nijednu nisu uspjeli da iskoriste. Zato je Sevilla u 72. minuti došla do gola, a za 2:2 je pogodio Correa.

Pokušao je Liverpool da dođe do tri boda u ovom meču. Međutim, u tome nisu uspjeli, te je ekipa iz Andaluzije došla do velikog boda.



Moskovski Spartak je u Ljudskom vrtu ispustio pobjedu protiv Maribora (1:1):.  Samedov u 59. minuti meča je donio prednost gostima, ali su bez tri boda ostali u 85. minuti kada je Bohar zabio za 1:1.

Bh. napadač Jasmin Mešanović je odigrao posljednjih 20 minuta meča.

Grupa E, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool - Sevilla 2:2 (Firmino 21', Salah 37' / Ben Yedder 5', Correa 72)

Maribor - Spartak 1:1 (Bohar 85'/ Samedov 59')



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi