Fudbaleri Liverpoola će biti oslobođeni reprezentativnih akcija?
FOTO: EPA

Spemaju dopis FIFA-i i UEFA-i

Fudbaleri Liverpoola će biti oslobođeni reprezentativnih akcija?

Haris Zilić

Liverpool će poslati dopis FIFA-i i UEFA-e sa molbom da oslobodi njihove fudbalere reprezentativnih akcija.


U pitanju su fudbaleri koji igraju za reprezentacije iz "crvene zone" kada je riječ o pandemiji koronavirusa.

Trenutno su to Portugal i Brazil, što se tiče Liverpoola, tako da će tražiti da pošteđeni budu Allison, Fabinho, Firmino i Diogo Jota. Jurgen Klopp je već najavio sličan scenarij.

Njemački stručnjak ima dovoljno problema sa povredama ove sezone, a odlazak sa reprezentacijama, znači da bi pomenuti fudbaleri po dolasku na Ostrvo morali biti deset dan u izolaciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Slična je situacija i u ostalim klubovima.

Od država "crvene zone" najviše bi pored Portugala i Brazila mogle posljedice osjetiti reprezentacije Argentine i Kolumbije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi