Jurgen Klopp želi da Liverpool zabrani igračima da igraju za reprezentacije

Jasna poruka s Anfielda

Jurgen Klopp želi da Liverpool zabrani igračima da igraju za reprezentacije

Endin Čaušević

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo uskoro počinju što će napraviti dodatne probleme za klubove.

Naime, mnogi klubovi se žale na žestok tempo utakmica koji imaju ove sezone, te su povrede fudbalera učestalije nego inače.

U najgorem trenutku stiže i reprezentativna pauza zbog utakmica kvalifikacija za Mundijal koji se naredne godine igra u Kataru.

Međutim, engleski mediji prenose da bi Liverpool mogao zabraniti svojim fudbalerima da idu na reprezentativna okupljanja, te da ostanu u klubu kako bi pauzu iskoristili za odmoru.

"Ne možete sve usrećiti iako razumijem potrebu fudbalskih saveza. Klubovi plaćaju igrače što znači da mi moramo biti na prvom mjestu. U ovom periodu jednostavno ne mogu svi biti sretni", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FIFA je objavila da klubovi mogu odbiti pustiti igrača na reprezentativno okupljanje ukoliko će morati po povratku u karantin duži od pet dana.

"Nismo još sigurni šta će biti od svega i moramo sačekati s donošenjem odluka. Mislim da su svi saglasni da ne možemo pustiti igrače, a onda ih po povratku držati deset dana u izolaciji", dodao je trener Redsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Simpa je bio, sad je vec poceo da se gubi. Mourinho 2.0
3 2
user1599499530
Puko si ti brate...najbolje da ti daju titulu za zelenim stolom da ne igrate nikako svaki ti ***** smeta.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi