Klopp izvukao aseve iz rukava i pobijedio

Liverpool savladao Fulham

Klopp izvukao aseve iz rukava i pobijedio

O. Lekić

Liverpool je u prvom susretu polufinala EFL Kupa savladao Fulham na Anfieldu rezultatom 2:1 i stekao je prednost pred revanš meč u Londonu.

Redsi su uz dosta muke uspjeli doći do trijumfa nad Fulhamom. Tim Jurgena Kloppa je gubio do 68. minute meča, ali na kraju je uspio slaviti.

Fulham do prednosti stiže u 19. minuti. Willian koristi lošu reakciju odbrane Redsa i postiže pogodak za prednost gostiju od 1:0.

Naravno, Liverpool je svim silama pokušao da se ekspresno vrati u meč. Međutim, nije to uspio sve do 68. minute meča kada kreće preokret u samo tri minute.

Pogodio je Klopp s izmjenama. Uveo je Gakpa i Nuneza i to mu se itekako isplatilo.

Darwin Nunez je u 68. minuti asistirao Jonesu za izjednačenje rezultata na 1:1, a zatim je tri minute kasnije uposlio i Gakpa koji postiže gol za preokret od 2:1.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1745196377880097241[/twitter]

Golova je do kraja moglo biti još. Međutim, ostalo je 2:1 i Liverpool s golom viška putuje na revanš u London.

Podsjetimo, u prvom polufinalnom meču EFL Kupa odigranom jučer Middlesbrough je napravio senzaciju i pobijedio je Chelsea s 1:0.

Plavci će imati dosta muke da okrenu rezultat u svoju korist u revanšu, a sigurno da se ni Fulham neće predati u revanšu protiv Liverpoola i da će tražiti svoju šansu za finale.

EFL Kup, polufinale, prva utakmica:

Liverpool - Fulham 2:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Ko da vas je Fadil Opancic skolov'o. Aseve.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi