Cijeli svijet priča o gopodskom potezu Reala: Zašto je na Bernabeu svirala himna Liverpoola?
Kraljevski klub je iznenadio apsolutno sve odlukom da nakon duela s Liverpoolom puste himnu svog rivala (Foto: EPA)

Sve je objašnjeno

Cijeli svijet priča o gopodskom potezu Reala: Zašto je na Bernabeu svirala himna Liverpoola?

M. Šljivak

Real Madrid je pobijedio Liverpool s 1:0 u revanš susretu osmine finala Lige prvaka i ukupnim rezultatom od 6:2 ostvarili su plasman među osam najboljih timova Evrope. Nakon utakmice desila se zanimljiva situacija jer je na stadionu Santiago Bernabeu zasvirala himna Liverpoola - čuvena 'You'll never walk alone'. Iz Madrida je stiglo i objašnjenje zašto se to desilo.

Real Madrid je bez većih problema preko Liverpoola osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Pogotkom Karima Benzeme Kraljevi su došli do pobjede od 1:0 i s ukupnih 6:2 otišli su među osam najboljih timova Evrope.

Nakon meča na Santiago Bernabeu kraljevski klub je napravio potez o kojem se priča. S razglasa čuvenog stadiona čula se legendarna himna Liverpoola 'You'll never walk alone' i mnogi su se pitali zašto je domaćin odlučio da pusti himnu tima protiv kojeg su igrali.

Objašnjenje je dao čuveni Emilio Butragueno. Real se samo revanširao Redsima jer su oni odali počast legendi Kraljeva Amanaciju koji je preminuo pred prvi duel klubova.

"Oni su napravili veliki gest prema Amanaciju i pokazali su da su veliki klub. Željeli smo se odužiti i oni su znali cijeniti ovaj potez. Klubovi ovog ranga ovakvim detaljima pokazuju svoju veličinu", rekao je Butragueno.

Oglasi

Potez madridskog velikana izazvao je gomilu pozitivnih komentara ljubitelja fudbala širom svijeta. Niko ne krije oduševljenje i Kraljevi su zaista napravili gospodski potez.

[twitter]https://twitter.com/OlatundeIII/status/1636136337307840512[/twitter]

Nažalost, od ova dva velikana samo je jedan mogao proći u četvrtfinale Lige prvaka. Ovog puta je to Real koji će tako braniti titulu najbolje ekipe Starog kontinenta.

Kraljevski klub u petak će saznati rivala u četvrtfinalu najelitnijeg evropskog takmičenja. Mogući rivali su im Milan, Inter, Napoli, Benfica, Bayern, Manchester City i Chelsea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 11. i 12. aprila, dok su revanši na rasporedu 18. i 19. aprila.

Finale se ove sezone igra u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid osvojenu u Parizu prošle godine pobjedom upravo protiv Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Madridista
Gospodski klub, ustat pa spomenuti. A ne kao varalice katalonske, drugoligaške, lopovske...
4 2
dsimic
A da su izgubili i ispali,da li bi bilo himne?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi