U Španiji priželjkuju Inter, novinari Marce spomenuli i Edina Džeku
Marca procijenila najteže protivnike za Real Madrid - u vrhu liste Bayern i Manchester City.

Nakon utakmice Reala i Liverpoola

U Španiji priželjkuju Inter, novinari Marce spomenuli i Edina Džeku

E. Ganibegović

Večeras je okončana osmina finala Lige prvaka. Posljednji koji je izborio četvrtfinale je prvak Evrope Real Madrid, a tamo su još Benfica, Manchester City, Chelsea, Bayern, Milan, Napoli i Inter.

Poslije 5:2 pobjede u prvoj utakmici, Real Madrid je večeras na domaćem terenu ponovo bio bolji od Liverpoola, ovaj put s 1:0 i tako prošao dalje.

Odmah nakon utakmice, novinari Marce, inače medija jako bliskog Kraljevima, napisali su članak u kojem su ocijenili potencijalne protivnike Real Madrida u narednoj fazi takmičenja.

Iako su napisali da će se koristiti skalom od jedan do deset, u praksi su dali ocjene sedam, osam i devet, a jedan od najpoželjnijih timova, prema njihovom mišljenju, je i Džekin Inter.

Viceprvaci Italije u ovom su članku dobili ocjenu sedam po težini, te su opisani na sljedeći način:

"Izabranici Simonea Inzaghija drugi su na tabeli u Seriji A. A nisu ni bezopasni, s obzirom da su u četvrtfinalu Lige prvaka. Lukaku, Lautaro i Džeko daju puno napadačkih opcija, ali ih je moguće dobiti, naravno uz ogromne poteškoće."

Oglasi

Milan, za kojeg igra bh. reprezentativac Rade Krunić, također je ocijenjen sedmicom, baš kao i Benfica i Chelsea.

Treći italijanski predstavnik, Napoli, jedini je dobio osmicu, dok su prema novinarima Marce Bayern i Manchester City najteži protivnici koje Real Madrid može dobiti u četvrtfinalu.

"Ime koje je "odbojno" u Španiji, iako u posljednje vrijeme ne toliko. Bayern je protiv PSG-a pokazao da je jedan od najmoćnijih u Evropi. Nagelsmannov 1-4-2-3-1 čvrst je kandidat i ne bi bio dobrodošao na Bernabeu", opisali su Bayern, a o Manchester Cityju su kazali:

"Možda se najviše plašiti njih, jer je Pep Guardiola na klupi. Nije imao posebno dobru sezonu, iza Arsenala su u Premier ligi, ali samo ime Erlinga Haalanda plaši svakoga, pogotovo nakon njegovih pet golova protiv Leipziga. Nije tu samo on, tu su i: De Bruyne, Bernardo, Grealish..."

Parove četvrtfinala saznat ćemo za dva dana kada će biti obavljen žrijeb kako za Ligu prvaka, tako i za Evropsku i Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 11. i 12. aprila, dok su revanši na rasporedu 18. i 19. aprila.

Finale se ove sezone igra u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid osvojenu u Parizu prošle godine pobjedom protiv Liverpoola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi