Liverpool i zvanično predstavio gostujući dres, navijači nisu ni sretni ni tužni

Prvaci Evrope

Liverpool i zvanično predstavio gostujući dres, navijači nisu ni sretni ni tužni

Liverpool je danas predstavio novi gostujući dres za sezonu 2019/20.

Nakon što su prije nekoliko sedmica predstavili novi domaći dres koji je ponovo dizajnirao New Balance, Redsi su danas predstavili i vrlo jednostavan gostujući dres koji je doduše prije nekoliko dana procurio na internet, ali sada je i zvanično potvrđen. 

U pitanju je bijela boja bez mnogo detalja pa navijači neće imati veliki razlog ni da budu sretni ni tužni.

Inače, Liverpool je prije nekoliko dana osvojio i šestu Ligi prvaka jer je pobijedio u Madridu Tottenham sa 2:0.

Navijači Redsa od nove sezone svakako očekuju mnogo pa se nadaju da će im ovaj bijeli dres ostati u lijepom sjećanju u budućnosti.

Čak šest igrača Liverpoola se našlo u Mourinhovom timu sezone Lige prvaka

Jose Mourinho uvrstio je čak šest igrača Liverpoola u svoj tim sezone Lige prvaka.

Nekoliko igrača Liverpoola impresioniralo je tokom cijele sezone, a četiri igrača koji su ključni dio obrane Redsa, Alisson, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold i Andy Robertson, svi su završili u Mourinhovom timu sezone.

"Na gol bih stavio Alissona, pogotovo zato što je u finalu bio u pravo vrijeme na pravom mjestu", rekao je Mourinho RT-u.

"Alexander-Arnold i Andy Robertson moraju biti u odbrani. Oba igrača su fizički agresivni i oni su ono što ja u nogometu nazivam 'dobra arogancija'. Ne boje se igrati, idu naprijed, sudjeluju u napadima".

"Van Dijk je kralj, on je sjajna ličnost. Kada se gleda pozicija na kojoj igra, on je top igrač. Nisam izabrao igrača koji nije bio u polufinalu, to je princip, vrlo objektivan, vrlo pragmatičan", rekao je Mourinho.

"Nema Ronalda s nevjerovatnim povratkom protiv Atletica, jer nije stigao do polufinala, ali Messi je uspio i odigrao je nevjerovatnu prvu polufinalnu utakmicu."

Mourinho je također u svoj tim uvrstio trojicu igrača Ajaxa - De Ligta, Donnyja van de Beeka i Frenkieja de Jonga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da je de Ligt vrlo mlad, ali sjajan kapiten Ajaxa koji je imao odlične nastupe i postizao je važne golove. De Beek i de Jong su također u utakmicama protiv Real Madrida i Juventusa pružili sjajne partije", dodao je bivši trener Manchester Uniteda.

Portugalac je u svoj tim uvrstio i igrača Tottenhama Christiana Eriksena, te u napadu dvojac Liverpoola Mane - Salah.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi