Liverpool ima najbolju odbranu, ali Alexander-Arnold sada brine Kloppa

Redsi u problemima

Liverpool ima najbolju odbranu, ali Alexander-Arnold sada brine Kloppa

Liverpool ove sezone ima ubjedljivo najbolju odbranu koja bi mogla u pitanje u narednom periodu.

Naime, očekuje se da će Liverpoolov Trent Alexander-Arnold biti udaljen s terena i do mjesec dana s obzirom na oštećenjee koljena, čime je ostavio vodeći tim Premier lige bez odbrambenih opcija.

Engleski interbnacionalac našao se u problemima na zagrijavanju prije pobjede 1:0 u Brightonu, ali je odigrao punih 90 minuta.

Međutim, ispostavilo se da je povreda ligamenta koljena teže prirode.

Joe Gomez se još uvijek trenira odvojeno nakon slomljenog stopala, a desni bek Nathaniel Clyne posuđen je Bournemouthu ranije ovog mjeseca.

James Milner je najvjerojatniji kandidat koji će početi meč u odbrani u subotnjoj utakmici protiv Crystal Palacea, iako je Fabinho tokom vikenda igrao središnju poziciju jer Joel Matip, Gomez i Dejan Lovren nisu u potpunosti spremni.

Matip je bio neiskorištena zamjena protiv Brightona nakon što se oporavio od loma ključne kosti, dok se Gomez tek treba vratiti ozbiljnom treningu.

Veznjak Georginio Wijnaldum također je u Brightonu povrijedio koljeno.

On je pod svakodnevnom terapijom i premda još nije definitivno otpao, postoji velika sumnja da će igrati protiv Palacea.

Unatoč zabrinutosti zbog povreda, lideri Premier Lige Jurgena Kloppa i dalje drže obrambeni rekord, a veznjak Milner izdvojio je golmana Alissona Beckera kao ključnog igrača ove sezone.

Brazilski internacionalac, ljetna akvizicija iz Rome, zadržala je 13 puta netaknutu mrežu u 22 nastupa, a ukupno je primio samo 10 golova.

"Teško je izabrati jednog igrača jer su svi u ekipi zaslužni što se dobro branimo, ne samo 11 koji počinju", rekao je Milner Liverpoolovom službenom časopisu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da bih mogao izabrati Alissona jer dolazak u novu ligu nikad nije lak."

"On je do sada bio nevjerojatan u ovoj sezoni i vjerujem da će on biti ključni igrač u nastojanu ekipe da osvoji titulu", dodao je Milner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi