Liverpool je uzalud pokušavao: U srcu Muniaina stanuje samo jedan klub
Uz Liverpool i Napoli se zanima za Ikera, ali on je vjeran Athleticu i teško da će ga u skorije vrijeme napustiti

Od malih nogu u Athleticu

Liverpool je uzalud pokušavao: U srcu Muniaina stanuje samo jedan klub

Edmir Škorić

Napadač Athletic Bilbaa Iker Muniain je odbio Liverpool zbog svog kluba.

Liverpool je razmišljao o dovođenju Muniaina već u januaru, ali to neće biti jednostavno Muniain je rođen u Pamploni, ali je od malih nogu zaigrao za Athletic i ne želi da ga napusti.

Kao 16-godišnjak je za ovaj klub debitovao 2009. godine i ima preko 350 nastupa, te je jedna od ikona Baska, a tamošnji igrači često su vezani za Athletic, pa ih ni pozivi jednog Liverpoola ne zanimaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Muniain je ove sezone zabio četiri gola na devet ligaških mečeva, a osim Liverpoola za njega se zanima i Napoli. Naravno, ni jedan ni drugi klub mu nisu ni na kraju pameti i ostat će još neko vrijeme u Athleticu.

Ima 25 godina, još može da napravi veliki transfer, ali nemojte se začuditi ako zauvijek ostane na San Mamesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi