Spektakl se nastavlja: Poznati parovi četvrtfinala Lige prvaka!

Žrijeb održan u Nyonu

Spektakl se nastavlja: Poznati parovi četvrtfinala Lige prvaka!

Endin Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka.

Ljubitelji fudbala su u osmini finala gledali nekoliko sjajnih okršaja, te se još jednom pokazalo zbog čega je Liga prvaka najelitnije klupsko takmičenje na svijetu.

Svoju put u ovoj fazi završili su ekipe poput PSG-a, Intera i Juventusa, dok su velika iznenađenja napravili Benfica i Villarreal.

U Nyonu je danas održano žrijebanje parova za četvrtfinale ovog takmičenja i već sada je jasno da nas i u ovoj fazi očekuje nekoliko fantastičnih duela. U bubnju su danas bili Bayern, Liverpool, Chelsea, Villarreal, Benfica, Atletico Madrid, Real Madrid i Manchester City.

Voljom žrijeba odlučeno je da u četvrtfinalu igraju:

Chelsea - Real Madrid
Manchester City - Atletico Madrid
Villarreal - Bayern
Benfica - Liverpool

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka odigrat će se 5. i 6. aprila, a revanši sedam dana kasnije, 12. i 13. aprila. Svake večeri igrat će se po dvije utakmice u isto vrijeme.

Već se znaju i mogući parovi polufinala, a to su Manchester City - Atletico Madrid/Chelsea - Real Madrid i Benfica - Liverpool/Villarreal - Bayern.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Polufinalni mečevi na rasporedu su za 26. i 27. aprila, a revanši 3. i 4. maja.

Finale će se odigrati 28. maja na Stade de Franceu u Parizu, nakon što je UEFA povukla odluku da se finale održi u St. Petersburgu u Rusiji, iz svima nama dobro poznatih razloga.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Sve nekakvi experti, proroci! Vi kobajagi znate ko ide u polufinale! Idite u kladionicu, bacite hiljku ak imate petlju uzmite pare. Ovo je bolan četvrtfinale, svaka ekipa ima šansu osvojiti. Pa čak i Benfika i Vilareal. Dvije utakmice, nema pravila golova u gostima, svako svakog može tući. Al jok dodje tam neki King Kenny i počne kenjati kaže laganini titula.
17 2
Jupp
Haha ja ne vjerujem da je ovdje ima debila koji imaju po dva tri profila! Pa kakvi ste vi idioti nevidjeni, zbog nekakvog Bayerna sebi narusavate zdravlje, vubite vrijeme praveci profile, dopisivajuci se sa sobom i odgovorati sami sebi na postove?? Sto se mene tice neka Benfica osvoji LP, ali pretjerujete sa ovim
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi