Liverpool je pronašao idealnu zamjene za Kloppa i mnoge iznenadio
Već dugo je u Premier ligi

The Atletic prenosi plan Redsa

Liverpool je pronašao idealnu zamjene za Kloppa i mnoge iznenadio

Samir Mlaćo

Mnogo je špekulacija oko toga ko će naslijediti Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola. Klopp je jučer sve šokirao objavom da je donio odluku da na kraju sezone napušta ovaj klub.

Očigledno se umorio ili ima neke druge ponude, a ko će naslijediti naravno nije poznato.

Veliki broj trenerskih imena se spominje, a sam Klopp je jučer spomenuo svog prvog saradnika Pepa Lijndersa.

"Momci su spremni da nastave, znam to i tvrdim. Posebno se tu izdvaja Pep, imao je veliki uticaj na našu igru prethodnih godina, dao mi je dosta novih vizija o fudbalu, ako je iko spreman da vodi ovaj tim onda je to on. Pratit ću klub gdje god bio i podržavati", dodao je Klopp.

Ipak, to je teško očekivati, a sada se spominje i jedan trener iz Premier lige. Radi se o Thomasu Franku koji vodi Brentford.

Oglasi

Tako bar prenosi The Atletic i navodi da je u Liverpool njega vide kao idealno rješenje, te da je već kontaktiran. Frank je radio u danskoj, da bi iz Brondbyja stigao u Brentford te bio pomoćnik.

Nakon toga je preuzeo ulogu glavnog trenera i ugovor ima do ljeta 2027. godine. Dosadašnji klub je već vodio na 257 utakmica i odlično poznaje ligu, te zbog toga možda u Liverpoolu vide njega kao prvu opciju.

Želja navijača je Xabi Alosno koji radi sjajan posao u Bayer Leverkusenu. Ipak, Alonso je još jučer istakao da je fokusiran na svoj tim koji je trenutno lider u Bundesligi.

"Špekulacije su normalne, fokusiran sam na Bayer Leverkusen. Vrlo sam sretan u Leverkusenu sa svojim igračima u ovom trenutku", poručio je Xabi Alonso te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veliko iznenađenje u Liverpoolu, naravno - za ono što je Jürgen napravio u Liverpoolu imam veliko poštovanje i divljenje".

Alonso je igrao za Liverpool, te osvojio i Ligu prvaka 2005. godine i ostavio veoma lijep trag. Svi cijene ono što pravi u Njemačkoj, a povezuje se i sa još nekoliko klubova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Kakav Atletic majmune, talksport prenio info
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi