Klopp će trenirati sve, samo njih ne: "Nikad! I da umirem od gladi! Nikad ih neću voditi!"

Nijemac odlazi sa klupe Redsa

Klopp će trenirati sve, samo njih ne: "Nikad! I da umirem od gladi! Nikad ih neću voditi!"

Admin Čaušević

Juergen Klopp nakon skoro devet godina napušta Liverpool. Trofejni stručnjak koji je od Redsa napravio jedan od najmoćnijih timova svijeta i osvojio sve što se može osvojiti odlazi na kraju sezone. 

Klopp je bez sumnje jedan od najboljih trenera današnjice i sigurno je da su svi navijači Liverpoola zabrinuti šta će biti sa slavnim Redsima nakon odlaska čuvenog Nijemca.

I dok se sa jedne strane mogu brinuti za budućnost, sa druge mogu odahnuti pošto Klopp više nikad neće raditi u Premiershipu što je i sam priznao.

Na press konferenciji pred meč FA Cupa protiv Norwicha odlični stručnjak je kazao da može trenirati bilo gdje, ali da neki drugi klub iz Premiershipa neće preuzeti i u slučaju da umire od gladi.

"Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali nijedan klub, nijedna država, za sljedeću godinu i niti jedan drugi engleski klub više ikada," rekao je Klopp.

Oglasi

"To mogu obećati. Čak i da umirem od glad nikad neću voditi neki drugi engleski klub", poručio je bivši strateg Borussije Dortmund.

Klopp je insistirao na tome da neće imati nikakav utjecaj na Liverpoolov proces imenovanja novog trenera.

"Zadnje što im treba je savjet od starca koji odlazi, govoreći im 'pobrinite se da ga dovedete' ili što već - ja to definitivno to neću raditi", rekao je Klopp.

Kloppa su pitali postoji li nešto što bi moglo promijeniti njegovo mišljenje i potaknuti ga da ostane, u načinu na koji se bivši menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson osvrnuo na svoju odluku da se povuče na kraju sezone 2001/02, pa se opet vratio na klupu.

Oglasi

"Ne, ništa. Jako poštujem Sir Alexa, ne znam šta ga je tada navelo. Želim osvojiti sve ove sezone, ali to ne bi promijenilo moje mišljenje. I ako ništa ne osvojimo, ne bih promijenio mišljenje.

"To je odluka koju sam donio neovisno o bilo kakvim rezultatima", poručio je Nijemac.

Inače, Kloppu je ugovor s Liverpoolom trajao do ljeta 2026. godine, ali je ipak sidro odlučio dići godinu dana ranije.

Klopp je već odabrao novu destinaciju

Kultni trener i njegova supruga Ulla Sandrock trenutno grade kuću u Wiesbadenu. Kao bivši trener Mainza 05, Klopp još uvijek ima mnogo prijatelja i rodbine u toj regiji. Uparvo u Mainzu je i upoznao sadašnju suprugu.

Klopp je prošle godine prvi put postao djed. Ovom 56-godišnjaku važno je izbliza doživjeti prve godine svog unuka. Wiesbaden je dobra baza.

Oglasi

Naravno, već se nagađa šta bi Klopp želio raditi nakon pauze. Posljednjih godina čovjek iz Stuttgarta se više puta povezivao s reprezentacijom Njemačke. Sam Klopp jednom je rekao da općenito može dobro zamisliti ulogu selektora njemačke reprezentacije.

Ugovor nacionalnog selektora Juliana Nagelsmanna traje do završetka domaćeg Evropskog prvenstva ovog ljeta. Šta će se dalje dogoditi također ovisi o učinku njemačkog tima na turniru.

Ako stvari krenu loše, DFB bi sigurno nakon toga pokucao na Kloppova vrata. Praktično: Do ​​DFB kampusa u Frankfurtu također se može brzo doći iz Wiesbadena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, očito je sada fudbal Kloppu negdje izvan liste prioritete, ali svakako će se jednog dana vratiti. Ono što je sigurno, što je i sam potvrdio, neće više raditi u Engleskoj, odnsono neće voditi nijedan drugi tim osim Liverpoola.

"Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali nijedan klub, nijedna država, za sljedeću godinu i niti jedan drugi engleski klub više ikada," rekao je Klopp,

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Da na racunu spadne na ispod 10miliona treniro bi i united i ljubio grb
0 2
Chelsea1
A rekao da ce pomocni trener preuzeti ekipu i da je on to predlozio upravi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi