Guardiolu su pitali o odlasku Kloppa, on odgovorio u svom stilu: Sada bar znam jednu stvar!

Veliko rivalstvo dugi niz godina

Guardiolu su pitali o odlasku Kloppa, on odgovorio u svom stilu: Sada bar znam jednu stvar!

Samir Mlaćo

Najava odlaska Jurgena Kloppa sa klupe Liverpoola glavna je vijest u svijetu nogometa. Legendarni stručnjak je to jučer objavio i sve šokirao, a posebno navijače Liverpoola.

Oni mnogo vjeruju Nijemcu, no on ističe da je došao kraj saradnje i da na kraju sigurno ide. Odmah su se pojavile špekulacije ko će biti njegov nasljednik, ali i brojni protivnički treneri dobili su pitanje šta misle o ovom potezu Kloppa.

Pep Guardiola vodi veliku bitku sa Liverpoolom, no o svom kolegi govori biranim riječima.

"Imao sam osjećaj da napušta i dio nas u Manchester Cityju. Liverpool je najš najvećih rival posljednje vrijeme, a osobno mi je ibio najveći rival još iz vremena kada je bio u Dortmundu, a ja u Bayernu. Nedostajat će mi, ali zadovoljan sam jer ću bez njega spavati bolje noć prije nego što igramo protiv Liverpoola. Želim mu sve najbolje", rekao je trener Cityja.

Priznaje da ga je iznenadila objava Kloppa.

"Nevjerovatan je trener, a znam da ga ne poznajem izbliza. Nevjerovatna je osoba, ali razumijem ga. Vrait će se on, mi menadžeri se umorimo, ja to potpuno shvatam".

Oglasi

Navodi i to da će Premier ligi nedostajati Kloppova karizma, te način na koji je vodio svoju ekipu.

"Uvijek ih je bilo zadovoljstvo gledati koliko su pozitivni u svom pristupu. Pokušavaju uvijek da slave, a opet kažem da mu želim sve najbolje", jasan je bio Guardiola.

Klopp je u doadašnjem mandatu sa Liverpoolom osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvensvo, FA Cup, Liga kup... Sada će se vjerovatno dobro odmoriti, a onda krenuti u nove izazove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U današnjem svijetu nogometa zaista je puno utakmica, puno izazova, pa i menadžeri osjete da je vrijeme za povlačenje i provođenje više vremena sa porodicom. Ipak, jasno je da će Klopp brzo dobiti nove ponude, a već je najavio da sigurno neće voditi neki tim u Engleskoj.

"Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali nijedan klub, nijedna država, za sljedeću godinu i niti jedan drugi engleski klub više ikada," rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi