Navijač Liverpola sramotno reagovao uoči meča sa Manchesterom, i klub ga žestoko osudio

Velika je netrpeljivost između ova dva kluba

Navijač Liverpola sramotno reagovao uoči meča sa Manchesterom, i klub ga žestoko osudio

Očekivalo se dosta uzbuđenja na jučerašnjem derbiju Liverpoola i Manchester Uniteda. Na kraju veoma loša utakmcia i podjela bodova u meču bez golova.

Liverpool je bio bolji, no nije to uspio krunisati, pa gosti zadovoljniji idu kući. Ipak, ovaj meč je imao zanimljive scene prije samog početka. Poznato je veliko rivalstvo između Liverpoola i Uniteda, a navijači domaćeg tima i jučer su iskoristili priliku da iskažu veliku mržnju prema protivničkom klubu.

Naime, na putu autobusa gostiju ka Anfieldu jedan navijač Liverpoola odlučio je gađati autobus staklenom flašom. Video se pojavio na društvenim mrežama i vidi se navijač koji drži staklenu flašu, te se čuje uzvik "hajde".

Flaša je nakon toga pogodila autobus, no nije bilo veće štete, ali sigurno su se gosti iznenadili, jer ovakve stvari u Engleskoj su prava rijetkost.

Zakon je rigorozan i sigurno da će biti tako, te da će za sada nepoznati počinalac ovog djela žestoko biti kažnjen, ukoliko naravno bude pronađen. Tim povodom oglasio se i Liverpool.

Oglasi

Osudio je ovaj potez i naveo da rade sa policijom da počinalac sramotnog djela bude pronađen.

"Fudbalski klub Liverpool u potpunosti osuđuje djela koja su dovela do oštećenja autobusa Manchester Uniteda tokom dolaska na stadion. Svjesni smo da snimci kruže internetom i radimom sa policijom na istrazi i identifikaciji odgovornih", naveli su iz Liverpoola.

Svakako da navijač Liverpoola sada može da itekako strahuje, jer bi mu klub u budućnosti mogao zabraniti i sam dolazak na stadion.

Tu je naravno i novčana kazna, a poznato je da su zakoni prema huliganima u Engleskoj izrazito oštri, zbog čega su se uveliko smanjili incidenti uoči te tokom utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba istaći da je Liverpool susret završio sa čak 35 udaraca (11 u okvir) prema golu Uniteda, dok su gosti imali samo šest pokušaja, od čega je jedan bio u okvir gola.

Liverpool je remijem ispustio prvo mjesto i sada je lider Arsenal, dok je Manchester na sedmom mjestu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665480772
Gospodski klub,, a debila i papaka ima svugdje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi