Maguire pred utakmicu hvalio sam sebe, kad je počelo nije izdržao ni pet minuta da se ne obruka

Štoper prolazi kroz izuzetno težak period

Maguire pred utakmicu hvalio sam sebe, kad je počelo nije izdržao ni pet minuta da se ne obruka

A. Čaušević

Harry Maguire se već mjesecima suočava sa ozbiljnim kritikama, a tako će biti i nakon utakmice Liverpool - Manchester United. 

Plaćen ogromnih 87 miliona eura prije tri godine Maguire je trebao biti apsolutni lider Crvenih đavola, dobio je i kapitensku traku slavnog kluba, ali je na terenu sve osim toga.

Iako igra užasno 29-godišnjem defanzivcu ne manjka samopouzdanja što potvrđuje i njegova izjava pred okršaj na Anfield Roadu.

"Ne bih igrao svaku utakmicu od prve minute da sam igrao loše svaki meč. Postoji razlog zašto su me oba menadžera (Solskajer i Rangnick) birali u startnu postavu od prve minute", rekao je Maguire.

Kada je počela utakmica Maguirue je bilo dovoljno pet minuta da se obruka. Katastrofalnim pozicioniranjem otvorio je "autput" za Redse prema golu Crvenih đavola.

Mohamed Salah se lansirao prema golu te rutinski uposlio Luisa Diaza koji je bez većih problema zatresao praznu mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tom prilikom je nastala fotografija koja na savršen način opisuje trenutnu razliku između Salaha i Maguirea. S jedne strane slavlje, a s druge bijes i očaj.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Van Dijk ima priliku da uzivo uci od majstora Maguirea.
5 5
Shaba
Ne prolazi on tezak period vec Man.Utd . Naprotiv lik prolazi odlican period, zaradjuje brdo para i sam sebi ne vjeruje da toliko zaradjuje a da je tako los
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi