Velikani odali počast Mihajloviću, a zatim odigrali zanimljivu utakmicu
FOTO: EPA

Raspucani Liverpool

Velikani odali počast Mihajloviću, a zatim odigrali zanimljivu utakmicu

Haris Zilić

Vodeći evropski klubovi pauzu zbog Mundijala u Kataru koriste da odigraju prijateljske utakmice. Neki od njih su i na azijskoj turneji poput Liveroola i Milana koji su večeras odigrali prijateljski susret u Dubaiju.

Utakmica je ponudila zanimljiv fudbal, ali i raspucani Liverpool.

Redsi su slavili na kraju sa 4:1. Zbog pravila turnira, pucali su se i penali pa je dodatni bod nakon raspucavanja dobila ekipa Milana.

Prije početka utakmice dva velikana su minutom šutnje zajedno sa igračima i navijačima odali počast Siniši Mihajloviću koji je danas preminuo u 53. godini života.

Počelo je odlično za Liverpool. U petoj minuti Salah pogađa za 1:0 na asistenciju Matipa.

Rossoneri se vraćaju u meč u 29. minuti kada je Rebić uposlio Saelemaekersa koji poravnava na 1:1.

Oglasi

U finišu prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti Thiago pogađa za novo vodstvo izabranika jurgena Kloppa ovaj put od 2:1.

U nastavku još dva gola Redsa, a oba puta je strijelac bio Darwin Nunez koji se pridružio Liverpoolu nakon povratka sa Mundijala iz Katara gdje je njegov Urugvaj eliminisan u grupnoj fazi.

Nunez je mrežu Milana pogađao u 82. i 89. minuti.

Oba trenera su u ovom meču dala priliku i mladim igračima pa smo tako u dresi Liverpoola gledali, Carvalha, Frauendorfa, Cronessa, Bajčetića, Clarka, Elliotta, Doaka, Qauanasaha.

Kod Rossonera su igrali Pobega, Bozzolan, Bakayoko, Bakouine, Lazetić.

Naravno zbog Mundijala u Kataru, ekipe su igra u kombinovanim sastavima, ali to nije omelo da vidimo lijepu fudbalsku predstavu.

Turnir u Dubaiju osvojio je Arsenal, Lyon je bio drugi, Liverpool treći, a Milan četvrtoplasirani.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi