Najbolji u historiji, a radi u javnoj kuhinji

Nevjerovatna priča sinonimu za skromnost

Najbolji u historiji, a radi u javnoj kuhinji

Admin Čaušević

Rijetki su fudbaleri koji mogu s punim pravom ponijeti epitet najboljeg u historiji. Kad vas takvim proglase Ronaldo da Lima ili Zlatan Ibrahimović onda je jasno o kakvoj fudbalskoj veličini se radi. Međutim, koliko god bio slavan i uspješan nastojao je biti skroman i diskretan tako je i sada gdje je povremeno angažovan u jednoj javnoj kuhinji.

"Bio je najbolji i najteži defanzivac protiv kojeg sam igrao. Imao je sve. Bio je kompletan. Snažan, inteligentan i odličan u čuvanju čovjeka", riječi su Zlatana Ibrahimovića o čovjeku koji je obilježio jednu eru.

Legendarni Brazilac ga je opisao kratko i jasno s rečenicom da je najbolji ikad protiv kojeg je igrao, dok je čuveni Sir Alex Ferguson za njega kazao sljedeće: "Cijelu utakmicu bi odigrao da napadne bilo koga, to je umjestnost i on je gospodar toga. Veliki je to igrač."

Riječ je Paolu Maldiniju, ikoni Milana i reprezentacije Italije. Čovjeku koji je na klupskom nivou osvojio sve što se može osvojiti, dok kao član Azzurra zna samo za suze.

Maldini trenutno ima stalni angžman kao direktor Milana, dok je povremeno angažovan u jednoj javnoj kuhinji. Na zadatku je bio prije nekoliko dana gdje je i fotografisan.

Najbolji defanzivac u historiji je zajedno sa Fredericom Massarom dijelio hranu siromašnim i onim kojim je to najpotrebnije te je tako mnoge ostavio u čudu.

Oglasi

Maldini(desno) na zadatku u javnoj kuhinji u Milanu

I dok bi mnogi na njegovom mjestu slobodno vrijeme u klupskom fudbalu odlučili provesti na nekoj egzotičnoj destiniciji Mladini je zarađivao dobra djela.

Kao igrač je bio zaiste neprikosnoven. Može se smatrati idelalnim primjerom kako treba da se ponaša kapiten neke ekipe. Cijenili su ga saigrači, ali i protivnici. Bio je autoritet sam od sebe.

Iako je u karijeri osvojio sve što vrijedi, interesantno da se smatra najvećim gubitnikom što je i sam izjavio prije nekoliko godina. Interesantno da je na Mundijalima kao reprezentativac Italije skupio čak 23 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja sam najveći gubitnik u historiji. Osvojio sam mnogo toga, pet Liga prvaka, ali sam izgubio tri finala Lige prvaka, jedan Evropski super kup, tri Interkontintalna kupa, finale Svjetskog prvenstva, finale Evropskog prvenstva i jedno polufinale Svjetskog prvenstva", kazao je Maldini.

Cijeli svoj život posvetio je Milanu. Bio je uspješan kao igrač, a na pravom putu je da postane uspješan i kao čelnik Rossonera jer je upravo on tvorac ekipe koja je nakon deset godina osvojila Scudetto i vraća se na staze stare slave.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi