Liverpool potvrdio dolazak Diaza, peto je najskuplje pojačanje kluba

Redsi doveli krilnog igrača iz Porta

Liverpool potvrdio dolazak Diaza, peto je najskuplje pojačanje kluba

E. Škorić

Engleski velikan Liverpool je putem zvanične stranice obradovao navijače potvrdivši transfer Luisa Diaza iz Porta.

25-godišnjak je potpisao dugoročni ugovor s Redsima nakon što je prošao ljekarski pregled i finalizirao lične uslove, a u Liverpool stiže čim završi obaveze prema reprezentaciji Kolumbije, koja u Cordobi u utorak navečer igra protiv Argentine meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Krilni nogometaš u Liverpool stiže nakon dvije i po sezone provedene u Portu gdje je upisao 125 nastupa i dao 41 gol, a nosit će broj 23 na leđima u novom timu.

U ovosezonskoj grupnoj fazi Lige prvaka dva je puta Diaz igrao protiv Liverpoola. Ove sezone je kao igrač Porta dao 14 golova na 18 ligaških nastupa. Prethodno je predstavljao FC Barranquillu i Junior FC u svojoj domovini prije nego što je prešao u Evropu 2019. godine.

Vjeruje s da će zbog njegove kupovine na ljeto Redse napustiti ili Mohamed Salah, koji i dalje ne pristaje na produženje ugovora, ili Sadio Mane, no vidjet ćemo kako će se situacija razvijati.

Najskuplja pojačanja u historiji Liverpoola

Diaz je Redse koštao 45 miliojna eura i to ga stavlja na peto mjesto liste najskupljih pojačanja tima s Anfielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ispred njega je Benteke, koji je plaćen 46,5 miliona eura, zatim Naby Keita, koji je plaćen 60 miliona, Alisson koji je Romi plaćen 62,5 miliona, a uvjerljivo je prvi Virgil van Dijk, kojeg je Liverpool sredinom sezone 2017/18 Southamptonu platio rekordnih 84,7 miliona.

U top 10 su još Fabinhho (45), Diogo Jota (44,7), Mohamed Salah (42), Sadio Mane (41,2) i Roberto Firmino (41).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lordiox1
kad pogledaš liverpool-ov trio( Mane, Firmino, Salah ) zajedno kostaju 124,2 miliona a jedan Mbappe kosta 180 miliona, ovaj trio je najjbolji dapad polije MSN
1 0
haris1000
218 miliona eura pardon
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi