Čeka se samo zvanična potvrda: Diaz dogovorio sve, poznato je i na koliko će potpisati

Veliko pojačanje za Liverpool

Čeka se samo zvanična potvrda: Diaz dogovorio sve, poznato je i na koliko će potpisati

E. Ganibegović

Liverpool će do kraja prijelaznog roka ozvaničiti dolazak Luisa Diaza iz Porta.

Potvrdio je to rano jutros i ugledni Fabrizio Romano, koji je napisao da se rješavaju još samo neki sitni detalji, te da je Luis dogovorio sve s Liverpoolom i spreman je da odmah potpiše za Redse.

Na Anfieldu će dobiti petogodišnji ugovor.

Iako je s Portom imao klauzulu od 80 miliona eura, transfer je dogovoren za 60 miliona plus bonusi koje će Liverpool plaćati portugalskom klubu u zavisnosti od toga kako Kolumbijac bude igrao.

Diaz je bio najbolji strijelac na prošlogodišnjoj Copa Americi, a Jurgen Klopp ga je vidio kao sjajan dodatak ionako jakom napadu svoje momčadi.

Roberto Firmino , Sadio Mane i Mohamed Salah će napuniti ovog ljeta 30 godina i ulaze u posljednjih 12 mjeseci svojih ugovora, a Diazovim dolaskom jasno je da bi jedan od njih mogao biti i prodan.

Ovaj napadač je ove sezone za Porto odigrao 28 utakmica i postigao 16 golova uz šest asistencija. 

U Porto je stigao 2019. godine iz Juniora iz Kolumbije, a u rodnoj zemlji je igrao još i za Barranquillu u kojoj je i počeo karijeru.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi