Carragher za rođendan od Liverpoola traži novog igrača: Nada se da će ga obradovati do kraja dana

Očekuje dolazak Diaza

Carragher za rođendan od Liverpoola traži novog igrača: Nada se da će ga obradovati do kraja dana

Edmir Škorić

Legendarni nogometaš Liverpoola Jamie Carragher danas slavi 44. rođendan.

Carragher je ponikao u Liverpoolu i dres Redsa nosio je od 1996. do 2013. godine. Dakle, kompletnu je karijeru proveo u slavnom klubu s Anfielda, zbog čega s potpunim razlogom nosi epitet jedne od ikona kluba.

S Liverpoolom je kroz karijeru osvajao Ligu prvaka, FA Kup (2), Liga kup (3), Community Shield (2), Kup UEFA i Superkup Evrope (2). Nije osjetio slast osvajanja Premiershipa, ali i bez toga može da bude ponosan na sve što je napravio s Redsima.

Liverpool se dakako sjetio svoje legende i čestitao mu rođendan na zvaničnim profilima na društvenim mrežama, a Carragher ima samo jednu želju za 44. rođendan.

"Dovođenje Luisa Diaza bi bio sjajan poklon. Nadam se da ćete uspjeti u tome do večeras", poručio je Carragher.

Podsjećamo da su mnogi relevantni mediji jutros objavili da je postignut dogovor između Liverpoola i Porta i da sjajni kolumbijski krilni nogometaš seli na Anfield. Vjeruje se da će posao biti kompletiran do kraja prijeaznog roka, odnosno do ponedjeljka navečer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegova odštetna klauzula u ugovoru s Portom iznosila je 80 miliona eura, ali su klubovi postigli dogovor za transfer vrijedan 60 miliona uz bonuse koji će u budućnosti biti isplaćeni Portugalcima, na osnovu Diazovih igara.

Diaz je bio najbolji strijelac na prošlogodišnjoj Copa Americi, a Jurgen Klopp ga je vidio kao sjajan dodatak ionako jakom napadu svoje momčadi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi