Liverpool završio sjajan transfer
Foto - EPA

Ibrahima Konate stiže na Anfield

Liverpool završio sjajan transfer

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola završila je danas transfer i odbrana Redsa će u narednoj sezoni biti jača za francuskog defanzivca Ibrahima Konatea.

Mag za transfere Fabrizio Romano objavio je večeras kako je dogovor između Konatea i Liverpoola postignut i da će tim sa Anfielda u narednim danima uplatiti odštetnu klauzulu RB Leipzigu za ovog fudbalera.

Francuz će sa Liverpoolom potpisati petogodišnji ugovor, a dobro je prošao i Leipzig, koji će za usluge 21-godišnjeg defanzivca inkasirati 35 miliona eura.

Tako je Leipzig prodao i drugog francuskog defanzivca iz svojih redova, a ranije su Bayernu za 42.5 miliona eura prodali Dayota Upamecana.

Sjajni Konate bi u Liveproolu mogao imati dosta prostora za igru. Redsi su ove sezone imali ozbiljne probleme na štoperskim pozicijama i svim silama su pokušavali dovesti igrača na ovoj poziciji.

Za narednu sezonu zadnji red tima pojačava ovaj 21-godišnjak i vidjet ćemo kako će se Konate snaći u svojoj prvoj sezoni na Anfieldu.

Konate je član RB Leipziga od 2017. godine. Stigao je iz Sochauxa kao slobodan igrač i njemački tim je itekako dobro profitirao na njegovoj prodaji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je ovaj fudbaler odigrao 92 utakmice za Leipzig i zabio je četiri gola za protekle četiri godine u njemačkom timu.

Konate je standardni član mladih selekcija Francuske i sigurno da će sada čekati poziv Didiera Deschampsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi