Dok im Saudijci vrbuje igrače jednim za drugim, Liverpool je dobio novu "devetku"

Nakon odlaska Roberta Firmina

Dok im Saudijci vrbuje igrače jednim za drugim, Liverpool je dobio novu "devetku"

A. Čaušević

Liverpool je samo jedan u nizu evropskih velikana koji se posljednjih sedmica suočava sa ozbiljnim pritiskom iz Saudijske Arabije pošto je nekoliko zvučnih imena na meti Saudijaca. 

Izgleda da je prvi pritisku odolio Fabinho koji nije ni otupotovao sa ekipom na pripreme u Njemačku te će su transferu vrijednom 40 miliona eura Brazilac priključiti ekipi Al Ittihada.

I Jordan Henderson na stolu ima nevjerovatnu ponudu od 800.000 eura sedmično od kluba Al Ettifaq koje je nedavno preuzeo Steven Gerrad.

Na Al Hilala i Al Ahlija se nalazi i Thiago Alcantara te bi i Španac mogao putem Roberta Firmina koji je već potpisao za Al Ahli.

Odlaskom Firmina ostao je upražnjen broj 9 kojeg je jedva dočekao da zgrabi Darvin Nunez koji se u prošloj sezoni i nije proslavio na Anfieldu.

Oglasi

"Zaista sam sretna što nosim broj devet. I jako sam ponosan. Iskreno, ranije su drugi igrači jako dobro predstavljali ovaj broj, a sada je moj red da ga nosim. I nadam se da će sve biti dobro.

"Nadam se da ću to moći uraditi na najbolji način kao što su to činili prethodni igrači. I nadamo se da će ovo trajati mnogo godina i da ću navijačima donijeti puno radosti", kazao je Urugvajac.

Nakon što je iz Benfice stigao za cifru od 80 miliona Nunez je postigao 15 golova u svim takmičenjima i od njega se očekuje mnogo više u novoj takmičarskoj godini.

Redsi su do sada doveli Alexisa Mac Allistera za 42 miliona, dok su Dominika Szoboszlaija platili 70 miliona te su tako osvježili vezni red.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, na pripreme u Njemačku Klopp je poveo sljedeće igrače: Alisson, Gomez, Van Dijk, Konate, Thiago, Diaz, Szoboszlai, Nunez, Mac Allister, Salah, Adrian, Henderson, Gakpo, Jota, Tsimikas, Robertson, Matip, Bajcetic, Phillips, Kelleher, Alexander-Arnold, Pitaluga, Bradley, Clark, Doak, Frauendorf, Jaros, Koumas, McConnell, Mrozek, Quansah, Scanlon.

Liverpool novu sezonu otvara 13. augusta, a Redse odmah čeka derbi, odnosno gostovanje Chelseaju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi